23948sdkhjf

MT Højgaard nedjusterer

Trods overskud i 3. kvartal må forventningerne nedjusteres til året som helhed. Koncernen melder dog samtidig om en pæn tilgang af nye ordrer.
En omsætning på 2,2 mia. kr. og et lille plus på 3 mio. kr. før skat blev resultatet af anstrengelserne hos MT Højgaard i årets 3. kvartal.

Resultatet er imidlertid lavere end ventet, og dette, sammenholdt med massive nedskrivninger i 1. kvartal, betyder, at koncernledelsen nedjusterer sine forventninger til hele 2012 fra en resultatgrad på -1 procent til -2 procent. År til dato lyder underskuddet på -139 mio. kr.

Som konsekvens af den negative udvikling er der gennemført og planlagt en række initiativer, som på ny skal gøre MT Højgaard til en lønsom virksomhed. Et hovedpunkt er en mere omhyggelig udvælgelse af nye opgaver og en sammensætning af porteføljen af projekter, som svarer til koncernens kompetencer og ønskede risikoprofil. Omstruktureringen forløber planmæssigt og ventes at forbedre koncernens lønsomhed væsentligt. Den fulde effekt kan imidlertid først ventes i 2014, oplyser administrerende koncerndirektør Torben Biilmann, der tiltrådte 1. november.

Resultatgraden (før skat-margin) udgjorde i 0,1 procent i kvartalet mod -3,1 procent i samme kvartal sidste år. I årets første ni måneder har MT Højgaard realiseret en overskudsgrad på -1,8 procent. For hele 2011 hed tallet -3,6 procent.

God tilgang af nye opgaver
Tilgangen af nye ordrer var på 1,9 mia. kr. i 3. kvartal, og ordrebeholdningen udgjorde dermed 6,7 mia. kr. pr. 30. september.

- Selv om markedet fortsat er svagt, og vi er blevet mere omhyggelige med at sikre lønsomheden i de nye opgaver, har vi en pæn tilgang af ordrer. Det er udtryk for vores konkurrencedygtighed og for den tillid, MT Højgaard har opbygget gennem årtier, siger Torben Biilmann.

For 2012 som helhed forventer koncernen en omsætning, der er lidt højere end niveauet sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11