23948sdkhjf

Danske Byggematerialer: Stærk bekymring blandt medlemmerne

Materialeproducenterne har oplevet markant stigende ordreindgang som følge af BoligJob-ordningen. Med ordningens udløb går branchen en uvis fremtid i møde.
I Danske Byggematerialer mærker man en stærk bekymring blandt medlemmerne, efter at det stod klart, at der ikke kunne samles politisk forståelse for en videreførelse af BoligJob-ordningen.

- BoligJob-ordningen har haft stor betydning for den del af branchen, som producerer byggematerialerne. Vi har spurgt i medlemskredsen, og der har været markant højere ordreindgang i 2012 i forhold til 2011. Således siger 30 procent af virksomhederne, at ordreindgangen har været mere end 10 procent højere i 2012, hvor krisen ellers ikke har sluppet sit tag i markedet, siger branchedirektør Per Thomas Dahl, Dansk Byggematerialer i Dansk Byggeri.

Vinduesindustriens egen statistik underbygger også, at BoligJob-ordningen har løftet salget, idet denne del af branchen har haft 11,3 procent højere salg i år end sidste år.

Det er dermed en branche, som nu deler bekymring med de udførende virksomheder, efter at der er lukket for såvel BoligJob-ordningen som den energirenoveringspulje, som den nuværende regering ellers bebudede ved sin tiltræden.

- Vi frygter selvfølgelig for byggeindustriens ve og vel. Der er stadig nogle store offentlige projekter i pipelinen, og der er udsigt til renoveringsaktivitet i den almene sektor, men desværre må vi nok regne med, at branchen går en meget lang vinter i møde, slutter Per Thomas Dahl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078