23948sdkhjf

Pihl-direktør afviser at kende til snyd

E. Pihl & Søn har afbrudt samarbejdet med polske Kormal, der er dømt for underbetaling. Pihl-direktør Halldór P. Ragnarsson afviser, at virksomheden har kendt til sagen.
Det polske byggefirma Kormal måtte i august betale en bod på 1 mio. kr. for underbetaling af medarbejdere og for at undlade betaling af feriepenge og pensionsordning

Firmaet kom igen i fokus i den forgangne weekend, da Politiken kunne fortælle, at polske håndværkere har arbejdet for Kormal i Danmark på såkaldte dobbeltkontrakter, hvor de udadtil var ansat på danske vilkår, men i virkeligheden arbejdede 55 timer om ugen til en hyre langt under mindstelønnen.

Kormal har arbejdet som underentreprenør for E. Pihl & Søn på byggeriet af Søfartsmuseet i Helsingør. Hos det danske entreprenørfirma afviser administrerende direktør, Halldór P. Ragnarsson, forlydender om, at Pihl skulle have haft kendskab til ulovligheder i det polske selskab:

- Det er nyt for mig. Vi har en skriftlig aftale med Kormal, hvor der står, at de skal følge overenskomsten. Det har så vist sig, at det levede de ikke op til i Helsingør, og derfor fik de en klækkelig bøde. Og efter det her vil vi ikke bruge Kormal mere, siger han til Politiken.

Pihl-direktøren forklarer, at brugen af polske underentreprenører dels skyldes, at det er svært at finde jord- og betonarbejdere i Danmark, og dels at polakkerne har vist sig at være yderst fleksible:

- Der er behov for den fleksibilitet, som polakkerne udviser ved at arbejde lange dage, som vi ikke har held til at få vores danske medarbejdere til. De arbejder fire uger i 55 timer, og så hviler de to uger, og så kommer der nogle andre i mellemtiden, siger han til Politiken.

Halldór P. Ragnarsson oplyser, at Pihl fremover udelukkende vil samarbejde med Budomex, og han er overbevist om, at selskabet vil være i stand til at leve op til dansk overenskomst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078