23948sdkhjf

Glostrup Hospital bygger for 670 millioner

En netop udskrevet arkitektkonkurrence skal bane vej for et 21.000 m² stort neurorehabiliteringshus til mennesker, der har pådraget sig skader i hjernen eller på rygmarven.
Glostrup Hospital og Region Hovedstaden udskriver nu en arkitektkonkurrence om et helt nyt neurorehabiliteringshus og haveanlæg, der skal danne rammen for det bedste rehabiliteringsforløb for mennesker, der har pådraget sig skader i hjernen eller på rygmarven.

Formålet med byggeriet er at samle hovedstadens neurorehabilitering på ét sted samt give patienterne bedre pladsforhold og optimale vilkår for deres genoptræning. Nybyggeriet omfatter i alt ca. 21.000 m² inklusive bygningsmæssig forbindelse til det eksisterende Glostrup Hospital.

Om projektet
Det nye hus får 103 rummelige patientstuer med plads til pårørende. Derudover skal huset indeholde en række træningsfaciliteter med bl.a. avanceret rehabiliteringsteknologi, træningsbassin og multifunktionel træningshal samt ambulatorier og forskningsområder.

Udearealerne, som også skal indgå som del af den arkitektoniske bearbejdning, skal kunne benyttes til såvel rekreative som rehabiliterende formål af neurorehabiliteringshusets brugere og af Glostrup Hospital som helhed.

Prisen for det samlede nybyggeri er estimeret til ca. 670 millioner kr., hvoraf Region Hovedstaden har bevilget de 571 millioner kr. Selve ibrugtagningen af bygningen forventes at ske i 2017/18.

Om konkurrencen
Opgaven omfatter totalrådgivning inden for arkitekt-, landskabsarkitekt- og ingeniørydelser i alle byggeriets faser i forbindelse med bl.a. programmering, projektering, projekteringsledelse og fagtilsyn.

Konkurrencen gennemføres som en tofaset konkurrencemodel. Der prækvalificeres syv konkurrencedeltagere i fase 1, og der udpeges 1-3 vindere, som inviteres til at deltage i et efterfølgende forhandlingsforløb i fase 2. Fase 2 gennemføres som udbud med forhandling uden forudgående offentliggørelse af en bekendtgørelse. Vinderen udpeges planmæssigt ultimo 2013.

Arkitektforeningen er konkurrencerådgiver gennem hele forløbet

Læs mere om udbuddet under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141