23948sdkhjf

GPP hæver barren på Grundfos-byggeri

Sammen med Bodilsen Totalbyg A/S og Rambøll A/S udgør GPP Arkitekter totalentrepriseteamet på et nyt administrationsafsnit hos Grundfos i Bjerringbro.
GPP Arkitekter er ved at være færdige med projekteringen af en ca. 4.660 m² stor udvidelse og ombygning af en administrationsbygning ved Grundfos' hovedkontor i Bjerringbro, så byggeriet snart kan gå i gang.

Arkitektfirmaet udgør sammen med Bodilsen Totalbyg og Rambøll totalentrepriseteamet på byggeprojektet, mens KPF arkitekter A/S og COWI A/S er bygherrerådgiver.

Udvidelsen og ombygningen giver cirka 170 ekstra kontorarbejdspladser og skal blandt andet skabe plads til at samle it-funktionerne i bygningen. Samtidig renoveres storkøkkenet, der producerer mad til samtlige kantiner på fabrikken i Bjerringbro. Hvor tilbygningen skal stå færdig i år, strækker ombygningsdelen sig ind i 2013.

Som noget særligt er projektet designet til bæredygtighedsniveau LEED Gold, som er et amerikansk udformet bæredygtighedssystem. Og det har både stillet GPP Arkitekter overfor nye udfordringer og givet firmaet nye kompetencer.

Arbejder hele tiden på at blive bedre
- Vi skal påvise, at projektet lever op til LEED Golds standarder for byggeri energimæssigt. Det indebærer blandt andet, at alle materialer skal sammenholdes med de parametre som er opsat af LEED Gold. Og det har vi naturligvis gjort, forklarer projektleder ved GPP Arkitekter, Amir Bajric, til Building Supply.

Høje standarder og opmærksomhed på bæredygtighed og energistandarder i byggeriet fylder i det hele taget meget i arkitektfirmaet, hvor man løbende arbejder på at udbygge kompetencerne på området. Projektet i Bjerringbro er ingen undtagelse.

- Det har været spændende og lærerigt. Man lærer noget nyt hver gang man arbejder med sådanne projekter. Og vi bliver bedre til det, siger Amir Bajric.

Sund fornuft vejer tungt
Tidligere har GPP også været involveret i Syd Energi nye domicil, som er Danmarks største erhvervsbyggeri i passivhus-standard, der producerer mere energi end det forbruger.

Læs mere: Hoffmann skal bygge nyt domicil til Syd Energi.

Opmærksomheden på bæredygtighed i projekterne er således en integreret del af måden, som GPP griber projekter an på.

- Vi screen altid projekter. Uanset om der er tale om en konkurrence- eller barmarksopgave. Vi har en holistisk tilgang til projekterne og ser på alle parametre, og altså ikke kun én vinkel, forklarer administrerende direktør og partner i GPP Arkitekter, Carsten Gjørtz.

Tredelt tilgang
Konkret indebærer tilgangen, at arkitektfirmaet går til opgaverne med en helhedsorienteret tilgang, hvor der er fokus på tre parametre: Miljø, økonomi og det sociale.

Det sociale omfatter selve arkitekturen, udearealer, belysning og brugernes oplevelse i det hele taget. Miljø-dimensionen er byggeriet livscyklus med blik for cradle to cradle-konceptet i forhold til miljøpåvirkning, materialernes genanskaffelsesværdi samt vand- og energiforbrug.

Endeligt er der økonomien og de totaløkonomiske beregninger. Altså også vedligeholdelse og drift samt hvordan bygningens fleksibilitet er i forhold til potentielle fremtidige brugere.

- Det virker meget naturligt at se på det sådan med blik for hvor meget CO2-udledning bygningsmassen står for, afslutter Carsten Gjørtz.

Fakta om LEED
LEED står for Leadership in Energy and Environmental Design og er det amerikanske system, som er drevet af U.S. Green Council. LEED opererer med fire kategorier: Certified, Silver, Gold og Platinum.

På projektet for Grundfos er vurderer og indstiller COWI byggeriet, mens det er selve organisationerne bag, der godkender mærkningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11