23948sdkhjf

Opfordring til at stoppe gasledning til Lolland-Falster faldt i regionsrådet

På årets første møde i regionsrådet i Region Sjælland var gasledningen på Lolland-Falster kommet på dagsordenen. 

Der skulle tages stilling på et forslag fra Radikale venstre, Socialistisk folkeparti og Enhedslisten.

- Forslaget går på at ændre regionens politik vedrørende gasledningen på Lolland-Falster, således at regionen dropper sit tilsagn til at sygehusvaskeriet i Nykøbing Falster kobles på gasledningen. Samtidig er ønsket, at regionen kontakter regeringen med en opfordring om at stoppe gasledningsprojektet. Der er dog i indledende fase et ønske om, at projektet på stand-by.

Forslaget blev dog stemt ned - Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre stemte ikke uventet for. Imod forslaget stemte regionsrådets øvrige partier. Dermed faldt forslaget. 

Ikke desto mindre var regionsrådsformand Heino Knudsen ikke afvisende over for at henvende sig til den nye regering - men ikke i det ærinde, der lægges op til i forslaget. 

- Vi kan godt henvende os til den nye regering, men det skal være for at anbefale, at projektet kører så hurtigt som muligt. Jeg synes jo i den grad, der er brug for den gasledning og det boost for den grønne omstilling, det er, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) til Folketidende efter mødet. 

Han påpeger, at der er behov for gasledningen - dels fordi der ved en etablering af en gasledning meget vel kan følge opførelsen af fire nye biogasanlæg, dels fordi det handler om at skabe udvikling og vækst på Lolland-Falster. 

Med de nye investeringer i blandt andet biogasanlæggene og PtX, der er på vej, kan der skabes omkring 400 arbejdspladser, hvilket et flertal altså støtter, oplyser Heino Knudsen til Folketidende. 

Modstanderne af gasledningen argumenterer, at det er et sort projekt. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078