23948sdkhjf

PCB-sanering runder 100 millioner

Prisen kan ændre sig igen, da der fortsat forhandles med entreprenøren

Prisen for at sanere Vallerødskolen ved Rungsted for miljøgiften PCB bare stiger og stiger.

Senest har projektet krævet en ny bevilling på 25,7 mio. kr. fra Hørsholm Kommune, så prisen nu er oppe på 102,8 mio. kr. Det skriver sn.dk.

– De stigende priser på materialer rammer os, og da bygningen blev åbnetfor PCB-sanering, opdagede vi, at hele el-delen ikke var lavet efter de nuværende og gældende retningslinjer. Derfor er al el blevet ændret, så det lever op til lovgivningen, men det var ikke noget, vi kunne vide, før der blev åbnet til bygningerne, forklarer Katrine Langer, centerchef for by og miljø i Hørsholm Kommune til avisen.

For et års tid siden meldte Hørsholm Kommune sig klar til at bruge 68 mio. kr. på det omfattende projekt, som skal nedbringe og minimere PCB-indholdet på skolen og sikre et bedre indeklima og et bedre pædagogisk læringsmiljø.

Udbuddet på projektet gik til G.V.L. Entreprise, som afgav den økonomisk mest fordelagtige pris, og opgaven er opstartet.

Forskellen fra den oprindelige plus den seneste bevilling og op til den samlede pris på de små 102 mio. kr. hænger sammen med, at politikerne i august sidste år valgte at aktivere en option på energioptimering og dermed tilføre 9 ekstra millioner.

Og prisen kan ændre sig igen.

De nye 25 mio. kr. er ifølge Katrine Lange et estimat, da man stadig forhandler med G.V.L. Entreprise.

Forberedelse afslørede PCB

I forbindelse med forberedelsen af renoveringen af omklædningsrummene på Vallerødskolen blev der i sommeren 2020 konstateret for høje værdier af det skadelige stof PCB.

Efterfølgende blev der foretaget en grundig miljøanalyse, som afdækkede behovet for renoveringen af skolen for at minimere det skadelige stof PCB i bygningsmaterialer.

Blandt andet skal lofterne rives ned, gulvene pilles op, vægge forsegles, døre og vinduer udskiftes, fuger udtages inden et nyt og effektivt ventilationssystem installeres.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109