23948sdkhjf

Nye Odenseboliger får alle terrasse eller altan

Fynsk boligselskab og Jorton bygger ungdoms- og familieboliger

Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) har præsenteret et ny projekt, som vil føje yderligere 39 almene boliger til de mere end 9.000 boliger, som selskabet i dag administrerer. Den boligafdeling opføres på Islandsgade centralt i Odense.

Projektet opføres i samarbejde med Jorton som delegeret bygherre, og hertil indgår Erik Arkitekter og Niras som rådgiverteam.

Lokalplanen for nybyggeriet er vedtaget af Odense Byråd, og byggeriet forventes at blive sat i gang i forsommeren 2023. Går det hele efter planen, kan de nye beboere flytte ind i efteråret 2024.

Terrasse eller altan

Boligerne fordeles på 19 ungdomsboliger og 20 familieboliger. Hvor ungdomsboligerne indrettes som 1- og 2-rums boliger på 39–50 kvm, bliver familieboligerne 2- og 3-rums boliger på 52–78 kvm.

Alle lejlighederne får enten en terrasse eller altan, og bygningerne udstyres med elevator, depotrum i tagetagen, p-pladser og overdækket cykelparkering. Der indrettes desuden fællesområder med eksempelvis bålplads.

Bygningerne opføres i røde teglstensfacader med ståltag i en rødlig nuance og vil i høj grad harmonere med de mere traditionelle nabobygninger i området.

Projektet forventes at opnå DGNB-guld certificering.

Desuden vil man bringe naturen ind i de små udendørsarealer, blandt andet gennem mindre regnvandsbassiner og beplantning med vildtblandinger til gavn for biodiversiteten.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094