23948sdkhjf

Anlægsgartner sætter kulør på tankstationer

Salvie, katteurt, bjørnegræs, daglilje... OKNygaard løfter udearealerne ved flere af Q8's tankstationer

Et udviklingsprojekt mellem anlægsgartnervirksomheden OKNygaard og Q8 er mundet ud i bynatur og biodiversitet ved flere tankstationer. 

Arbejdet er udført i forbindelse med en større udrulning af nye lynladestationer.

- Ambitionen om mere biodiversitet er en idé, der er vokset hos os over længere tid. Vi vil som koncern gerne være med til at imødekomme projekter, der gavner naturen, og udrulningen af vores lynladestationer var en oplagt mulighed for at imødekomme det ønske, siger Michael Rønnow Iversen i en pressemeddelelse. 

Han er projektleder i Q8’s engineering-afdeling og ansvarlig for projektet.

- I dag er vi endda nået så langt, at vores tankpersonale efterspørger mere biodiversitet på vores tankanlæg, fortsætter han.

Michael Rønnow Iversen har været med til at designe de nye lynladestandere og været ansvarlig for Q8’s forarbejde i forbindelse med de grønne tankarealer. 

OKNygaard har fungeret som rådgiver på udformning og materialevalg samt været primus motor på selve beplantnings- og belægningsarbejdet, hvor der blandt andet er etableret græsarmering, volde af overskudsjord tilsået med blomsterfrø, sedum og staudebede med eksempelvis salvie, katteurt, bjørnegræs, daglilje og japansk blødgræs.

Også et klimatiltag

Foruden at sætte kulør på området spiller begrønningen af de nye lynladestationer også en vigtig rolle i forhold til håndtere regnvand.  

- Vi har etableret permeable belægninger, som tillader, at regnvandet kan sive igennem. Med helt enkel græsarmering har vi skabt et langt grønnere og mere levende udtryk, men det bidrager også til, at Q8 kan overholde kommunernes krav til belægningsgraden på stationens areal. 

- Hvis man overstiger belægningsgraden, stilles der som regel krav til afledningen af regnvand ved hjælp af kloakrør, brønde, dræn eller lignende, men det er der intet af her. I stedet har vi brugt naturens egne egenskaber til at lede regnvandet derhen, hvor det nedsiver mest effektivt, fortæller Morten Trend, driftsleder hos OKNygaard Horsens og medansvarlig for projekterne hos Q8.

Han håber, at udviklingsprojektet vil brede sig og hæfter sig ved, at der – langsomt, men sikkert - sker et "nødvendigt skifte i vigtigheden af at passe på naturens værdier".

Indtil videre er seks tankstationer i Jylland og to på Sjælland blevet en del af det nye projekt. 

Det drejer sig om Ørestads Blvd. i København, Karslunde, Esbjerg, Viborg, Tørring, Frederikshavn, Vrøndingvej i Horsens og Scheelsmindevej i Aalborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095