23948sdkhjf

Slut på anden etape i Rønne Havn

Mere mole, mere kaj og 100.000 kvm havneareal står færdig

Fremtidssikringen af Rønne Havn er i gang.

MT Højgaard Danmark har det sidste halvandet år arbejdet på en udvidelse af ydermolen i industrihavnen i Rønne med 475 meter, samt etablering af yderligere 300 meter tunglastskaj med 50.000 kvm bagland. De to opgaver, samt udvidelsen af Galløkken, medfører samlet i alt cirka 100.000 kvm nyt havneareal.

Udvidelsen af Rønne Havns anden etape sker som planlagt efter havnens masterplan, som skal forberede havnen til de øgede krav, der stilles fra havnens kunder, og udvidelsen skal dermed bidrage til at fremtidssikre funktionen som erhvervshavn på Bornholm.

- Med udvidelsen kan vi fortsætte den markante vækst, vi oplever indenfor især udskibning af offshore-vind fra Bornholm. Vores ambition er at fastholde positionen som den mest attraktive havn i Østersøen for installation af havvind, og den konkurrenceposition har vi styrket markant med udbygningen, som er planlagt at skulle tilgodese alle havnens forretningsområder, siger Lars Nordahl Lemvigh, adm. direktør på Rønne Havn A/S i en pressemeddelelse.

I sommer fremrykkede Rønne Havn to planlagte etaper, som er beskrevet i Masterplanen 2050. Arbejdet med etableringen af de næste etaper vil tidligst begynde i senere i år og er planlagt til at kunne give 10 hektar ekstra multifunktionsprojektareal til blandt andet offshore-projekter.

Rønne Havn A/S er i gang med myndighedsbehandlingen af den næste del af fremtidssikringen og planlægger en udbudsrunde omkring projektet i løbet af 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156