23948sdkhjf

Sweco vinder arkitektopgave på Nobel Center

Nordens største arkitektvirksomhed skal hjælpe Nobelstiftelsen med at udvikle et nyt center for videnskab, kultur og dialog 

Arkitekt- og ingeniørrådgiveren Sweco har fået til opgave at bistå det internationale arkitektfirma David Chipperfield Architects i Berlin med udviklingen af det nye Nobel Center i Stockholm. 

Det oplyser Sweco i en pressemeddelelse.

Det nye Nobel Center, som skal ligge på Slussen i det centrale Stockholm, bliver omdrejningspunkt for videnskab, kultur og dialog. Det kommer til at huse en bred vifte af offentlige aktiviteter, herunder udstillinger, skoleprogrammer, foredrag og diskussioner om fremtidens store spørgsmål, fremgår det af meddelelsen.

Ambitionen er, at byggeprocessen og bygningen i hele dens levetid skal være så bæredygtig som mulig.

– Vi kommer til at hjælpe Nobelstiftelsen med at udvikle det nye Nobel Center til et bæredygtigt, interaktivt og internationalt mødested, udtaler Ulla Bergström, divisionschef for Sweco Architects, i pressemeddelelsen.

Mål for bæredygtighed

Swecos rolle bliver at lede processen med at definere Nobel Centrets mål for bæredygtighed herunder energiforbrug, CO2, social bæredygtighed og materialevalg.

Opgaven består også i at processtyre udviklingen af Nobel Centrets driftsprogram, herunder at identificere hvilke aktiviteter, der skal være i bygningen, og hvordan de skal interagere med hinanden. 

Sweco har derudover en koordinerende rådgivende rolle i forbindelse med at tilpasse projektet til lokale forhold og svenske regler.

Opgaven løber indtil juni 2023 med mulighed for forlængelse til 2029. Byggeriet af det nye Nobel Center begynder i 2026 og skal efter planen indvies i 2029.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.286