23948sdkhjf

En udvikler og to entreprenører starter byggeri på Nordsjælland

Ejendomsudviklingsselskabet Innovater har købt flere parceller i byudviklingsområdet Vinge ved Frederikssund, hvor der skal opføres blandt andet lejligheder og erhvervslokaler. 

På Luciadag den 13. december kunne udviklerens udviklingsdirektør Peter Søgaard og Frederikssund Kommunes borgmester Tina Tving Stauning (A) sammen med Jacob Riis Sørensen fra entreprenørfirmaet Erhverv og Bolig Byg A/S samt Glenn Jacobsen, adm. dir. i entreprenørfirmaet HJK Byg så tage første spadestik til det nye byggeri. 

Det oplyser Frederikssund Kommune i en pressemeddelelse.

– Selv om det er koldt, så skinner solen imellem skyerne, og det samme kan man sige om byggebranchen. Entreprenørmarkedet har været helt oppe at peake, men er nu igen et sted, hvor det giver mening at realisere byggeriet her, sagde udviklingsdirektør Peter Søgaard fra Innovater ifølge pressemeddelelsen og tilføjede:

– Nu har vi fundet to rigtig gode entreprenører, og det er målet, at det færdige byggeri bliver afleveret til sommer 2024, siger han med henvisning til hvornår fremtidige lejere kan forvente at flytte ind i byggeriet.

187 lejligheder og supermarked

Innovater skal på flere parceller umiddelbart syd for Vinge Station opføre blandt andet en bygning med en dagligvarebutik på 1200 kvm i stueplan og 42 boliger fra første til femte etage med fælles tagterrasse og udeareal på første sal. 

Derudover skal udvikleren opføre fem bygninger i fem til syv etager med i alt 145 lejligheder samt café i stueplan.

Første høje boligbyggeri i Vinge

En række investorer har købt arealer i Vinge til udvikling af nye boligområder, herunder Fabulas, Boligselskabet Rosenvænget og Ikano Bolig. Men det bliver altså Innovater, der som de første går i gang med de stationsnære boligbyggerier. Innovaters byggeri bliver tillige det første i området, der får højder på fem - syv etager.

I forvejen består Vinge af den første nye bebyggelse i området – Deltakvarteret – der er fuldt udbygget med cirka 60 parcel- og rækkehuse. 

Boligselskabet Rosenvænget skal senere bygge almene boliger i samme område, hvor Innovater nu bygger. Det almene byggeri ventes at nå op i ti etager

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094