23948sdkhjf

Stor Panum-entreprise sendt i udbud

Om lidt mere end fem måneder indledes byggeriet af råhuset i forbindelse med udvidelsen af Panum Instituttet. Bygningsstyrelsen har netop åbnet for ansøgninger til opgaven.
Om tre år vil et 15 etager højt forskertårn stå som det tydeligste billede på den omfattende ombygning, der skal åbne Panum for omverdenen.

Det første symbolske spadestik blev taget i slutningen af august, og går alt efter planen, indledes arbejdet med råhuset den 1. marts 2013.

Panum-kompleksets udbygning omfatter byggeri af ca. 42.000 m² universitetskompleks til undervisning og forskningsformål. Bygningsmassen fordeler sig på henholdsvis ca. 18.000 m² i ”basen” indeholdende foyer, kantine, auditorier, undervisningslokaler og teknik og servicearealer, samt ca. 24.000 m² i forskertårnet, indeholdende laboratorier, kontorer, og fællesfunktioner.

Det aktuelle udbud af råhus-entreprisen omfatter kælderbundplade, tårn med pladsstøbte dæk og vægge med elementsøjler – både pladsstøbte og elementkonstruktioner for lave bygninger samt konstruktionsstål for opbygning af tage for lave bygninger. Desuden omfatter råhus bl.a. jordarbejder, kloakarbejder, overdækket varegård samt fundamenter og støttemure i terræn.

Bygningsstyrelsen forventer at give fem firmaer mulighed for at byde gennem en prækvalifikation med tildelingskriteriet laveste pris. Fristen for at komme i betragtning er den 1. november 2012.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.

Fakta
Det nuværende Panum er bygget i 1970’erne og 1980’erne. Med udvidelsen får fakultetets forskere og studerende blandt andet nye laboratorier, auditorier og undervisningslokaler samt cykelkælder og kantine. Samtidig bliver der skabt nye grønne parkområder, en boldbane, en stor ny forplads og et udsigtspunkt med mulighed for offentlig adgang på øverste etage.

Byggeriet er blandt andet gjort muligt via en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på cirka halvdelen af de samlede byggeudgifter. De øvrige midler kommer primært fra en bevilling afsat på Finansloven 2010 til modernisering af universiteternes laboratoriefaciliteter. Bygningsstyrelsen er bygherre og står for opførelsen af det nye Panum.

Byggeriet følger tankegangen i bydelsprojektet 'Vidensbydel Nørre Campus', som er et projekt, der skal binde Københavns Universitet, Rigshospitalet, De Gamles By, Fælledparken og Nørrebros øvrige naboer og virksomheder bedre sammen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078