23948sdkhjf

Udskyder byggemodning på 50.000 kvm grund i København

Holdet af arkitekter og øvrige rådgivere bag Stejlepladsen i Sydhavnen i København arbejder fortsat på at færdiggøre projekteringen, og i den forbindelse er det besluttet at rykke byggemodningen af grunden til 2022, så projektering og byggemodning i højere grad følges ad. Det skriver Ejendomsselskabet Stejlepladsen P/S i en pressemeddelelse.

Efter den oprindelige plan skulle byggemodningen af Stejlepladsen ellers sættes i gang i december 2021. 

– Stejlepladsen bliver et helt særligt kvarter, der ikke ligner noget andet i København, og vi arbejder benhårdt på at leve op til de ambitiøse rammer, som projektets lokalplan og bæredygtighedsstrategi rummer. Derfor har vi ønsket at give det samlede projekt lidt mere tid, fortæller Hans Henrik Linde, der er bygherrerådgiver for Ejendomsselskabet Stejlepladsen, i meddelelsen.

Fakta: Stejlepladsen

Det cirka 5,2 hektar område omkring Stejlepladsen i Sydhavnen i København omdannes til et nyt, bæredygtigt kvarter af Udviklingsselskabet Stejlepladsen P/S (By & Havn og PFA). Området er kendt for sit unikke havneliv med mange sejl- og bådeklubber langs kajkanten, kendetegn udviklingen i vidt omfang vil bevare.

Det er visionen, at det ca. 51.800 kvm store areal skal udvikles til et nyt og bæredygtigt boligområde med cirka 920 boliger, hvoraf 25 pct. af de samlede boligareal skal være almene boliger. 

De almene og private lejligheder skal integreres i samme boligklynger, og opføres via delegerede bygherre. 

Områdets almene boliger bliver overvejende større familieboliger (eksempelvis rækkehuse på 115 kvm), men der kommer også mindre almene boliger, som ungdomsboliger med videre. De private lejeboliger bliver overvejende mindre boliger, som ungdomsboliger og opgangslejligheder, men der kommer også nogle større private lejeboliger som for eksempel boliger i to etager og rækkehuse.

Byggemodning i etaper

– Nu, hvor vi korrigerer tidsplanen, har vi også genbesøgt nogle af de input, vi har fået fra Stejlepladsens naboer. De har blandt andet ønsket, at byggemodningen af området skal ske etapevis, og ikke på én gang, som vi først havde planlagt. Det forslag forsøger vi nu at imødekomme i den nye tidsplan, som vi håber at kunne have klar i begyndelsen af det nye år, forklarer Hans Henrik Linde.

Den etapevise byggemodning kommer til at betyde, at kun dele af Stejlepladsen bliver spærret af, så naboer, sejlere og andre interesserede frit kan færdes på den øvrige del af projektområdet.

Selvom tidsplanen bliver ændret, så byggemodningen kommer senere i gang, er selve projektet fortsat det samme, understreger Udviklingsselskabet Stejlepladsen. 

– Vi fortsætter det øvrige arbejde som hidtil, og arbejder hen imod helt samme mål for projektet, så på det plan, er der ikke ændret noget, siger Hans Henrik Linde. 

Arkitekter, landskabsarkitekter og øvrige rådgivere vil derfor fortsætte arbejdet på Ejendomsselskabets Stejlepladsens projektkontor på Bådehavnsgade, ligesom dialogen med naboerne også vil fortsætte som hidtil.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11