23948sdkhjf

1004 koblede vinduer skal genskabe oprindeligt udtryk på Vesterbro

På Vesterbro i København ligger Vesterfælledvej, der i 1800-tallet fik sit navn efter græsningsarealet Vester Fælled, som vejen førte ud til. Siden er de græssende dyr blevet udskiftet med bebyggelse, og i 1918 blev en rødstensejendom opført som en boligkarré, der stadig står der den dag i dag.

Boligkarréen er i dag ejet af Boligforeningen AAB, som er bygherre på et større renoveringsprojekt, der inden længe bliver igangsat, hvor samtlige af bygningens 1.000 vinduer skal udskiftes. Og det bliver Inwido-ejede Frovin, der kommer til at stå for den opgave.

– Renoveringen af ejendommen på Vesterfælledvej er et stort og spændende projekt, og vi er derfor stolte over at være blevet valgt til opgaven. Vi har tidligere arbejdet sammen med både bygherre og entreprenør, som er gode samarbejdspartnere, og vi forventer derfor også, at processen på Vesterfælledvej kommer til at forløbe tilfredsstillende, lyder det fra Jan Saabye, salgsleder i Frovin.

Entreprenøren, som skal stå for udførelse af renoveringen af de i alt 156 lejemål i ejendommen, er Hovedstadens Bygningsentreprise, der ligeledes ser en fordel i det kommende samarbejde.

- Vi har tidligere samarbejdet med Frovin om lignende projekter, hvor vi har haft et godt forløb med et tilfredsstillende resultat. Vi forventer derfor også, at renoveringen af ejendommen på Vesterfælledvej kommer til at gå godt, og vi ser frem til et godt samarbejde, siger marketing- og kommunikationschef hos Hovedstadens Bygningsentreprise, Jesper Witt.

Fokus på oprindelig arkitektur

Hvor ejendommens røde mursten trækker linjer tilbage til opførelsesåret i 1918, er der dog andre dele af bygningen, som ikke i lige så høj grad er tro mod den oprindelige arkitektur. Bygningen gennemgik nemlig en større renovering i 1983, hvor alle vinduer blev skiftet til termovinduer, der optimerede energien, men ikke tog højde for det æstetiske udtryk. I renoveringen er der derfor lagt vægt på at tilbagebringe den oprindelige arkitektur.

– Det primære formål med renoveringen i forhold til arkitekturen er så vidt muligt at bringe det oprindelige udtryk tilbage, så bygningen videreformidler historien fra begyndelsen af 1900-tallet. Derfor har vi også valgt Frovins koblede vinduer med traditionelle kitfalse, som er konstrueret, så det ligger så tæt op ad et vindue fra opførelsestidspunktet som muligt, forklarer projektleder hos Pålsson Arkitekter, Martin Brygger, og fortsætter:

– Derudover har der oprindeligt været buede murede stik over vinduerne i stueplan, som nogle steder er blevet muret til i forbindelse med en tidligere renovering, og dem vil vi nu have rekonstrueret, så vinduerne igen kommer til at have en flot runding øverst.

Udover de koblede vinduer skal Frovin desuden levere 16 koblede franske altandøre med buet overstykke, der matcher vinduerne, samt facadedøre. I forbindelse med udskiftningen af vinduer og døre gennemgår facaden desuden også en renovering, hvor murværk og fuger bliver repareret og vedligeholdt.

Projektet forventes at være færdigt ultimo 2021, hvis alt går efter planen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079