23948sdkhjf

Webinar: Eksperter rådgiver branchen om radonsikring

Mange entreprenører og arkitekter er stadig i tvivl om, hvordan bygninger skal radonsikres korrekt, så de lever op til BR18. Jackon, der er ekspert i at udvikle radonsikring af boliger, tilbyder webinarer til branchen.

Radon er en kræftfremkaldende luftart, der forekommer naturligt og dannes i undergrunden. En stor landsdækkende undersøgelse i Danmark viste, at ca. 350.000 boliger har et radonniveau, der ligger over den anbefalede grænse på 100 Bq/m³.

I BR18 stilles der krav til, at bygninger, hvor folk opholder sig, skal have en radonspærre mod undergrunden og et ekstra tiltag i terrændækket, som kan aktiveres ved behov. Desværre er mange radonsikringer på markedet forældede, og det kan have store økonomiske konsekvenser, hvis radonsikringen ikke lever op til kravene. En af myterne er fx, at et støbt betondæk holder radon ude, hvilket sjældent er korrekt.

Flere års erfaringer viser, at mange i byggebranchen stadig er i tvivl om, hvad radon er, og hvordan problemet med radon i bygninger reelt skal løses på en effektiv måde, så bygningen lever op til lovkravene,siger Torben Sørensen, salgschef hos Jackon, og han uddyber:

Derfor har vi udviklet webinarer, hvor vores eksperter i radon adresserer alle usikkerheder og underviser branchen i, hvilke krav der er til sikringen, og hvordan man effektivt udfører den både i nybyggeri, men også ved renoveringer.

Interese fra hele byggebranchen

Jackon har netop holdt et webinar for næsten 400 deltagere.

Vi oplever interesse for webinaerene fra mange fagområder i branchen, både entreprenører, arkitekter og medarbejdere i trælastkæder osv. Alle er velkomne til at henvende sig,forklarer Torben Sørensen, der understreger, at Jackon også i flere år har holdt fysiske kurser i emnet, men de genoptages først, når COVID-19 tillader det.

Jackon er i tæt dialog med byggepladser, når de udvikler produktsortimentet til radonsikring til både nybyggeri og renovering af huse for at sikre, at løsningerne er lette at integrere i byggeriet.

Holder radon ude af bygninger

Sortimentet rummer blandt andet en radonplade og -dug, der hindrer den skadelige gas i at trænge ind i boligen gennem revner og sprækker. Radonpladen er formstøbt med smalle luftkanaler - en såkaldt sugplade - der lægges under det nederste lag EPS-isolering i terrændæk for at etablere et suglag mod radon.

Jackon har derudover lanceret Jackon Radon Connect, der sikrer korrekt placering og optimal forbindelse imellem aftræksrør og Jackon Radonplade.

Radon Connect, er designet, så den kan placeres efter behov på radonpladen; den monteres ned over knopperne på Radonpladen, hvor husejeren ønsker, røret skal placeres. Når Radon Connect er monteret, er opbygningen klar til montage af aftræksrør og videre opbygning af aftræk.

Her kan du se en film om løsningen:

Om: Ifølge Bygningsreglementet er det i dag et krav, at grænseværdien for radon på 100 Bq/m³ ikke overskrides ved nybyggeri, tilbygning, ombygninger eller ændret anvendelse af boligen. Men det giver også god mening at radonsikre – selv ved mindre renoveringer. www.jackon.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099