23948sdkhjf

Milliardprojekt klar med tre storentrepriser

Sammen med sine rådgivere åbner Region Midtjylland nu for at søge om prækvalifikation til byggeriet af akut-området på Det Nye Universitetshospital i Skejby.
Over de kommende år skal alle driftsenheder under Aarhus Universitetshospital samles i et cirka 216.000 m² stort nybyggeri i Skejby.

Det enorme projekt gennemføres i et nordligt og et sydligt spor samt et særskilt spor for det centrale byggeri Forum. Delprojekt Akut, hvor tre storentrepriser nu udbydes, indgår som en del af det nordlige spor.

Delprojektet Akut har et samlet areal på ca. 94.000 m² med et anlægsbudget på ca. 1,9 mia. kr. Det konkrete udbud (N1) har et har et samlet areal på ca. 30.000 m² og omfatter storentrepriserne ”Råhus og lukning”, ”Aptering” samt ”Teknik og installation”. Alle tre entrepriser skal ifølge tidsplanen gennemføres i perioden 17. september 2012 - 1. oktober 2014.

Fristen for at komme i betragtning til prækvalifikationen er den 2. marts 2011. Læs mere under Licitationer her på Building Supply.

Råhus- og lukningsentreprisen
Delaftale 1, råhus og udvendig lukning, omfatter bygninger i fire og otte plan. Herudover indgår en mindre del opført i et plan. Bygningerne er udformet med en regulær planløsning, der fastholdes i etagerne.

Bygningerne består af et ca. 15 m x 65 meter centralt funktionsareal udført i et plade-søjlesystem (paddehattedæk), der stabiliseres vandret af betonkerner med trapper, elevatorer og skakte for teknik i hver ende. Byggeriet udføres primært med pladsstøbte fundamenter og etagedæk. I mindre omfang indgår huldækelementdæk med armeret overbeton i byggeriet.

Vægge og søjler er udformet som betonelementer. Facader udføres delvis som sandwichelementer og delvis som bagvægge af beton beklædt med ophængt og opmuret tegl. På etagedæk udlægges slidlag og afretning. Et taghus til teknikforhold på ca. 1.000 m² med bærende konstruktion af stål og tag af ståltrapezprofiler indgår i byggeriet.

Glasfacader mod publikumsarealer indgår i entreprisen. Vinduer i facader og glasfacader i ALU-system indgår i entreprisen. Der er udvendig solafskærmning foran vinduespartier og silketrykt glas i de store glasfacader.

Aptering
For Delaftale 2, Aptering, gælder, at de indvendige vægge overvejende udføres som lette, ikke bærende gipsskillevægge, der malerbehandles.

Byggeriet projekteres med gipsvægge bestående af stålskelet med varierede krav til isolering og fugning. Væggene udføres med to lag gips på hver side og teleskopløsning. Derved opfyldes hovedparten af kravene til lyd, brand, stivhed, miljø og fleksibilitet. Desuden er der projekteret med specialvægge; vådrumsvægge, strålebeskyttelse og forsatsvægge.

Gulve udføres med linoleum eller fugefrie polyurethan belægninger. Ved afløbsgulve samt andre væskebelastede områder udføres gulve med vinyl. I områder med teknisk service udføres gulve evt. med maling. Generelt udføres lofter med akustikdæmpende systemloft med undersænket skinnesystem. I gangarealer i behandlingsafsnit udføres lofter med en kombination af systemloft, friser og hængslede loftplader. Alle tekniske installationer som belysning, ventilation, sprinkling etc. integreres i systemlofterne. Ved varierede lofthøjder samt i andre udvalgte rum udføres lofter med grøfter og loftspring.

Teknik og installation
Delaftale 3, Teknik og installation, indeholder levering og montering af følgende arbejder, inkl. indreguleringer, opstart og idriftsætninger:

- Traditionelle VVS-installationer
- Anlæg for medicinske luftarter
- Anlæg for laboratorietekniske gasser
- Anlæg for kølevandsforsyninger
- Ventilationsanlæg
- Procesventilation
- Teknisk isolering
- Stærkstrømstekniske installationer
- Belysningsanlæg
- Tavleanlæg, UPS-forsyningsanlæg
- Føringsveje,
- Udtagspaneler for kontorer, sengestuer mv.
- Tomrørsinstallationer for svagstrømstekniske anlæg.

Storentreprisen Teknik og installation indeholder desuden nedenstående arbejder der udbydes som rammeudbud i særskilte udbud, men i forbindelse med kontraheringen bliver rammeudbudsentrepriserne, henhørende til N1, transporteret til Teknik og installationsentreprisen:

- Brandsikringsanlæg (ABA, ABDL, ARS)
- Sikringsanlæg (AIA, ADK, ITV, dørtelefon, overfaldsalarm)
- BMS-anlæg
- Vandtåge-sikring
- Patientkald.

Installationsarbejderne indeholder således komplette anlæg, herunder interne produktionsanlæg, distributionsanlæg, samt brugeranlæg. Eksterne tekniske forsyninger for vand, varme, køling, medicinske luftarter, samt el-forsyninger udføres under andet delprojekt eller af lokale forsyningsselskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156