23948sdkhjf

Nordjysk byggefirma skærer ben af efter nærdødsoplevelse

Konkursen, som truede Golding Byg ApS i Moesby ved Pandrup, er afværget. 

Kreditorerne har sagt ja til en plan for rekonstruktion af det nordjyske tømrerfirma, og skifteretten har godkendt rekonstruktionsplanen. Det skriver Nordjyske.dk. 

Rekonstruktionsplanen indebærer, at kreditorerne har sagt god for en 30 procents akkord. 

Tidligere fik de en tand mere stillet i udsigt, har rekonstruktør Hans Peter Storvang, partner i Hovmøller & Thorup, tidligere forklaret: 

– Vi lagde oprindeligt ud med 35 pct. til kreditorerne, men ender med de 30. Vi har kigget på ordrebogen og fået udarbejdet nye budgetter, og på den baggrund mener vi, at en dividende på 30 er forsvarligt, sagde Hans Peter Storvang sidste måned.  

Går tilbage til udgangspunktet

Årsagerne til den truende konkurs var mange. En presset likviditet, urentabel brug af underentreprenører, dårligt vejr og corona som et kirsebær på toppen. 

Nærdødsoplevelsen har fået byggefirmaet til at gå tilbage til udgangspunktet: 

- Vi begyndte at bygge arkitekttegnede sommerhuse og parcelhuse, og det skulle vi ikke have gjort. Det skal vi holde fingrene fra. Der er konkurrencen stor, siger ejer Jens Christian Golding til Nordjyske.dk. 

- Nu holder vi os til vores kerneopgave at bygge sommerhuse og udvide sommerhuse, siger uddyber han og tilføjer, at firmaet har flere nye ordrer. 

I januar var der over 44 ansatte i virksomheden. I dag er der 32. 

Adskillige årsager til det økonomisk uføre

Kurator har tidligere forklaret, at firmaets økonomiske problemerne dels hænger sammen med stor vækst, der pressede likviditeten og organisationen i takt med, at entrepriserne er blevet flere og større. Dels har firmaet ikke kunnet nok kvalificeret arbejdskraft til opgaverne. Derfor så Golding Byg signødsaget til at bruge underleverandører, hvilket åd indtjening på ordrerne, firmaet fik ind.  

De voldsomme regnmængder i efteråret og vinteren 2019 betød også ekstra omkostninger.   

Endelig kom Coronakrisen, som førte til udskudte ordrer hos det nordjyske byggefirma, som derfor sendte folk hjem. Fra april til slutningen af maj måtte Golding Byg sende 14 medarbejdere - ud af 32 - hjem på lønkompensation - og først i juni var de sidste vendt tilbage. Efter nedlukningen kom der så travlhed, der førte til yderligere brug af underentreprenører.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079