23948sdkhjf

Eltjek og tilstandsrapport kræver autorisation

Elinstallationsrapporter, der fremover bliver en del af huseftersynsordningen, skal udføres af en autoriseret el-installatørvirksomhed.
Bygningssagkyndige og energikonsulenter kan udføre de elinstallationsrapporter, der fremover bliver en del af huseftersynsordningen, hvis en række betingelser er opfyldt.

Det viser en rundspørge blandt de kontrolinstanser, Sikkerhedsstyrelsen har godkendt til at bedømme autoriserede elinstallatørvirksomheder.

Hvis reglerne for at udarbejde elinstallationsrapporter, der pt. er i høring, bliver vedtaget, skal elinstallationsrapporter udføres af autoriserede elinstallatørvirksomheder. Det er derfor en forudsætning for udarbejdelse af elinstallationsrapporter, at virksomheden er godkendt som autoriseret elinstallatørvirksomhed.

Virksomhed skal autoriseres
For at blive godkendt hertil skal en medarbejder i virksomheden autoriseres som installatør, eller virksomheden skal ansætte en personligt autoriseret installatør svarende til en ugentlig arbejdstid på minimum 30 timer. Dertil kommer, at selve virksomheden skal autoriseres.

Personlig autorisation kræver, at installatøren skal have en godkendt eksamen og have opfyldt et praksiskrav.

Læs mere om eksaminer og praksiskrav på www.retsinformation.dk

For at opnå en virksomhedsautorisation skal installatør-virksomheden indføre et SKS (Sikkerhedskvalitetsstyringssystem), som skal godkendes af en uafhængig instans.

Når begge autorisationer er på plads, skal virksomheden ansøge Sikkerhedsstyrelsen om autorisation til at udføre elinstallationsrapporter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078