23948sdkhjf

Lysende hovedgade i Gjellerup

En hovedgade med lysende kunst og arkitektur, frugt og grønt på tagene samt delejerskab mellem iværksættere og etablerede virksomheder skal skaber økonomisk vækst i Gellerup.
Planen for den positive udvikling af området med det dårlige rygte kommer fra fem unge, der mandag vandt Cowi Rethink.

Fire døgn med sjovt samvær og masser af hårdt hjernearbejde kulminerede den 14. november for de fem teams, der har arbejdet på at udarbejde hver deres idé til at skabe økonomisk vækst i Gellerup. De 27 deltagere med vidt forskellige faglige baggrunde har i fire døgn boet og arbejdet i Globus 1 i Gellerup. Her har de talt med mange af beboerne om deres ønsker og drømme for bydelen.

- De kom hele vejen rundt om Gellerup og tog afsæt lige der, hvor Gellerup er nu. Samtidig demonstrerede de tydeligt, hvad bydelen skal udvikle sig til i fremtiden ved at præsentere os for artikler om Gellerup i Aarhus Stiftstidende anno 2015, 2020 og 2025, forklarer regionsdirektør i Cowi, Søren Adamsen, om årsagen til projektet vandt.

Hele verden på 10 minutter
Trods det stærke sammenhold var der kun plads til én vinder af Cowi Rethink, og det blev Team nr. 1, der præsenterede deres idé under overskriften "Gellerup og Aarhus forenet i 2025" og med det tilhørende slogan: "Hele verden på 10 minutter".

Gruppens vision er at eliminere den fysiske og mentale barriere mellem Gellerup og resten af Aarhus. Det skal ifølge vinderholdet ske ved at sætte fire vidt forskellige initiativer i gang:

Bred vifte af initiativer
Indeholdt i vinderforslaget var fire initiativer
Første initiativ - SpinGroupGellerup - er et medie- og kommunikationsmæssigt net hvor en kerne af kommunikationsfolk, og -specialister sørger for at nyheder, begivenheder og aktiviteter i Gellerup 'skubbes' ud via mange platforme - bl.a. en særlig Gellerup App.

Det andet initiativ i vinderforslaget tager udgangspunkt i den hovedgade, der allerede er planlagt i Helhedsplan for Gellerup. Under navnet Street of Light skal gaden fungere som Gellerups nye vartegn i kraft af lysende kunst og arkitektur skabt af internationale kunstnere, arkitekter og lokale kræfter. Lyset symboliserer en ny start og skaber tryghed. Energien skal komme fra bæredygtige energikilder.

The Cooperative Model er vinderforslagets tredje redskab og går ud på at etablere mulighed for at investorer kan købe delejerskaber af iværksættervirksomheder. På den måde kan man skabe et fælles incitament til at stimulere økonomisk vækst i Gellerup.

Fjerde og sidste element er initiativet Gellerup Farming. På toppen af Gellerups blokke, skal der nemlig være haver, som beboerne kan dyrke og nyde. Haverne kan desuden give afgrøder, der kan sælges fra små boder.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125