23948sdkhjf

Komplet LED-løsning til Kunde & Co

Reklamebureauet Kunde & Co har fået udskiftet alle gamle, ineffektive lyskilder med LED-belysning med hjælp fra en energikonsulent fra LEDSection.
LED-belysning har et særdeles lavt energiforbrug.

Det har reklamebureauet Kunde & Co fået syn for efter, at alle belysningskilder på hovedkontor på Østerfælled Torv i København er blevet udskiftet.

LEDSection står bag den omfattende udskiftning af de gamle, ineffektive lyskilder, som har medført, at Kunde & Co nu sparer mere end 85 % svarende til 100.000 kr. årligt i forhold til deres eksisterende belysningsanlæg. Udskiftningen er en del af virksomhedens indsats for at sænke deres CO2 udslip. Kunde & Co er blevet DONG klimapartner, hvilket indebærer at sætte mål for klimaindsatsen, realisere energibesparelser og støtte produktion af vedvarende energi.

Kortlægningerne var positive
Kunde & Co blev præsenteret for deres mulige besparelser ved at udskifte den eksisterende belysning til LED-baserede lyskilder. Det blev kortlagt, at en stor del af bygningens elforbrug gik til belysning. Især halogenbelysningen på gangarealerne og kontorerne bidrog til en stor udgift for virksomheden.

I samarbejde med energikonsulenten fra LEDSection blev Kunde & Co’s arealer gennemgået for mulige el-besparelser. Sammenlagt spares mere end 85 % om året., svarende til en CO2 -besparelse på ca. 23.032 kg.

Halogenpærer på gangarealer og kontorer
I bygningen bestod den gamle almene belysning af 20W halogenpærer. Procentvis anvender halogenpærer kun 10-15 % af den tilførte energi til lys - resten går til varme. Så på grund af den lange driftstid på ca. 11 timer om dagen samt vedligeholdelsesomkostningerne, var gangarealer og kontorer de største energisyndere i bygningen.

Da reklamebureauet ønskede at bibehold de eksisterende armaturer blev der givet et løsningsforslag baseret på udskiftning af halogenpærerne direkte til MR16 LED-pæren.

Foruden de økonomiske besparelser på vedligeholdelsesdelen og et lavere energiforbrug fra selve driften har LED-belysningen på kontorerne, i mødelokalerne og på gangene hos Kunde & Co også en sidegevinst, der er med til at reducere CO2-udledningen yderligere. Da LED-pærerne stort set ikke udvikler varme sammenlignet den hidtidige belysning, falder behovet for aircondition.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127