23948sdkhjf

Odense prækvalificerer 13 teams til rådgivning på letbane-byggeri

I forbindelse med den kommende letbane i Odense har to opgaver været i EU-udbud, og deltagerfeltet er nu udvalgt.
De udvalgte hold skal i starten af det nye år komme med mere konkrete bud på, hvordan de vil løse opgaverne, der omfatter henholdsvis teknisk rådgivning og bygherrerådgivning.

Holdene er sammensat af udenlandske firmaer, der har konkret erfaring med letbaneprojekter, og danske firmaer med solid erfaring i at yde rådgivning i en dansk sammenhæng.

- Der er tale om stærke og velkvalificerede hold, og vi er meget glade for den store interesse, der har været for at deltage, også blandt udenlandske firmaer med erfaring i at planlægge letbaner andre steder i Europa, siger projektchef for letbanen, Hanne Moe.

Bygherrerådgivning
Seks hold er blevet prækvalificeret til at give tilbud på bygherrerådgivning. Rådgiveren skal hjælpe Odense Kommune med at holde øje med økonomi og kvalitet i projektmaterialet.

Følgende teams er prækvalificeret:
Niras (DK) med underrådgiverne; Egis Rail (FR), Light Rail Transit Consultants GmbH (D).
Cowi (DK) med underrådgiverne; Systra SA (FR).
Parsons Brinckerhoff (GB) med underrådgiverne; IVV GmbH (D), ISC Consulting Engineers (DK), Orbicon (DK), Tetraplan (DK), Arkitektfirmaet CF Møller (DK) og Lloyd’s Register ODS (DK).
Rambøll Danmark (DK) med underrådgiverne; Transport Technologie-Consult Karlsruhe (D).
Emcon (DK) med underrådgiverne; URS/Scott Wilson (GB) og Via Trafik (DK).
Grontmij (DK), Atkins Danmark (DK) med underrådgiverne; Incentive Partners (DK).

Teknisk rådgivning
Syv hold er prækvalificeret til at give tilbud på den tekniske rådgivning. Opgaven for valgte rådgiver bliver at detaljere letbaneprojektet og udarbejde et oplæg til VVM-redegørelse.

Den tekniske rådgiver skal også se nærmere på transportsystem, letbanevogne osv. Senere vil producenter og entreprenører få mulighed for at afgive tilbud på de konkrete leverancer.

De prækvalificerede teams er:
EKJ rådgivende ingeniører (DK), Ingenieurbüro Dipl.-Ing H. Vössing (D), Idom Ingenieria y Consultoria (SP) med underrådgiverne; Tramvia Metropolità S.A. (SP), Delta (DK), KHR arkitekter (DK) og Thing & Wainø (DK).
Niras (DK) med underrådgiverne; Egis Rail (FR), Light Rail Transit Consultants GmbH (D) og A-2 (DK).
Parsons Brinckerhoff (GB) med underrådgiverne; IVV GmbH (D), ISC Consulting Engineers (DK), Orbicon (DK), Tetraplan (DK), Arkitektfirmaet CF Møller (DK) og Lloyd’s Register ODS (DK).
Cowi ()DK) med underrådgiverne; Systra SA (FR).
Rambøll (DK) med underrådgiverne; Ramböll Sverige (S), Rambøll Norge (N), Ramboll Finland (F), TransportTechnologie-Consult Karlsruhe (D) og Landinspektørfirmaet LE34 (DK).
Grontmij (DK) og Atkins Danmark (DK)
Mott MacDonald Limited (GB) med underrådgiverne; Moe & Brødsgaard (DK), Juul | Frost (DK).

Både den tekniske rådgiver og bygherrerådgiveren vil bidrage til projektet frem til 2020, hvor letbanens første etape forventes at blive taget i brug – samme år som det nye universitetshospital, Nyt OUH, åbner.

Fakta
I alt 16 hold har ansøgt om prækvalifikation, og Odense Kommune har udvalgt de 13 bedste til at afgive bud – 7 for teknisk rådgivning og 6 for bygherrerådgivning.

Tilbuddene skal være Odense Kommune i hænde i starten af januar 2012. Herefter vil tilbuddene blive vurderet og forhandlet med hver enkelt af de bydende.

Det forventes, at kontrakterne kan blive underskrevet i april 2012. Der vil også blive udbudt en opgave vedrørende design og visualisering. Det er planen, at denne opgave annonceres som et EU-udbud i løbet af de kommende uger.

Læs mere på www.odense.dk/letbane .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078