23948sdkhjf

Belysningsændring sparer køkkenbutik store penge

Green Network, Tre-For og Vejle Kommune er gået sammen om at reducere energiforbruget i områdets butikker. HTH i Vejle har reduceret eludgiften til belysning med en femtedel.
Næsten alle forretninger kan forbedre bundlinjen med energibesparelser på mindst 25 %.

Det vurderer Green Network og forsyningsselskabet Tre-For, der i samarbejde med Vejle Kommune vil klimacertificere byens butikker via pilotprojektet Klimabutik.

Projektet indebærer screeningbesøg i butikker, hvor forretningen forbrugskilder og adfærd med fokus på belysning, varme og ventilation analyseres. Efter afdelingsleder for energirådgivning hos Tre-For, Daniel Wojcik's, vurdering er der i 24 ud af 25 forretninger mulighed for besparelser på 25 % eller derover. Hver femte vil kunne spare halvdelen eller mere, mens de fleste kan opnå besparelser på 10-15 % ved at regulere deres adfærd i forhold til overflødig brug af lys, varme og ventilationsanlæg.

Belysning i fokus
Halogenspots, enkeltlagsglas, dårlig isolering samt ventilationsanlæg, der kører uhensigtsmæssigt eller trænger til udskiftning af filterer er blandt de store energisyndere.

Da der er store besparelser at hente ved at skifte til LED-belysning er belysningsleverandøren Lumiere også med i projektet. Firmaet udarbejder oplæg om optimering af belysning, inkl. en beregnet tilbagebetalingstid.

Det har HTH Køkkenforum i Vejle allerede haft glæde af. Her har direktør Jesper Andreasen med hjælp fra Lumiere reduceret den årlige eludgift til belysning til under en femtedel. Samtidig spares yderligere, fordi lyskilder ikke hele tiden skal udskiftes.

- Det tager ikke meget mere end et år at tjene investeringen hjem, og fremover forbedres vores bundlinje totalt med 40-50.000 kr. årligt, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109