23948sdkhjf

Danmarks første Cradle to Cradle-byggeri på vej

Otte projektpartnere har netop taget hul på det første byggeri herhjemme efter Cradle to Cradle. Byggeriet, en pavillon til 8,8 mio. kr., skal stå færdig til næste efterår.
Fornyelsesfonden har netop tildelt knap 4,85 mio. kroner i støtte til en flytbar, Cradle to Cradle-inspireret mødebygning, der baseres på en række nye løsninger.

Byggeriet har et samlet budget på 8,8 mio. kroner og skal bruges som showcase for kommercielle produkter og rådgivningsydelser på flere niveauer.

Ny vækst og arbejdspladser
Med Cowi i spidsen er et team af forskere, arkitekter, materialeudviklere og ingeniører nu gået i gang med at udvikle koncepterne, og huset vil efter planen stå færdigt i oktober 2012.

- Udover at være den første bygning herhjemme, som er opført i overensstemmelse med Cradle to Cradle-principperne bliver vores pavillon et meget konkret katalog over innovative, grønne produkter og løsninger, som danske virksomheder kan bruge til at skabe ny vækst og arbejdspladser - det gælder både nationalt og internationalt, siger Bente Andersen, der er projektholder og markeds- og udviklingsdirektør i Cowi.

Udover Cowi har projektet deltagelse af Art Andersen, Kollision, DTU – Risø, 3XN, Glasfiber DK, Vugge til Vugge og Teknologisk Institut. Realdania har bevilliget støtte til den indledende skitseringsproces og formidling af projektet i den kommende cradle to cradle-byggeanvisning.

Egnet til masseproduktion
Perspektiverne i projektet er store. Blandt andet er der mulighed for, at de tilknyttede service- og rådgivningsydelser kan markedsføres globalt – både i forhold til nybyggeri og renovering af eksisterende byggeri.

Desuden kan bygningens integrerede tekniske systemløsninger markedsføres både separat og i samlede løsninger, og endelig kan bygningen i sin helhed danne baggrund for præfabrikation af flere lignende bygninger ved hjælp af fleksible masseproduktionsmetoder.

Læs mere på www.fornyelsesfonden.dk
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094