23948sdkhjf

Bjarke Ingels hædret af Dreyers Fond

Grundlæggeren af tegnestuen BIG har modtaget Dreyers Fonds Hæderspris 2011 for sin uforfærdede og overraskende tilgang til det at bygge og bo.
Dreyers Fond tildeler hvert år i oktober en hæderspris på samlet 800.000 kroner til en arkitekt og en advokat, der har udmærket sig ved en særlig værdifuld indsats inden for sit felt.

Prisen har en helt speciel status i arkitektkredse, fordi det er arkitekter, der peger på arkitekter, men for Bjarke Ingels har den yderligere betydning:

- Den har en endnu mere personlig vinkel for mig. For da jeg i sin tid var ved at uddanne mig til arkitekt, tog jeg ned og studerede i Barcelona i et år. Den tur var støttet af Dreyer Fonden med 10.000 kroner i legat, så de har investeret meget tidligt i det her projekt, og jeg er meget taknemmelig over at få prisen her i dag, sagde han blandt andet under prisoverrækkelsen til TV2 Lorry.

BIG indviede i sidste uge en ny afdeling i New York, hvor Bjarke Ingels på kort tid er blevet et stort navn. Torsdag i denne uge hædres han af Wall Street Journal Magazine som ”Innovator of the year” i kategorien arkitektur.

Udover Bjarke Ingels modtog advokat Jens Paulsen fra Dahl Advokater en pris.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094