23948sdkhjf

Intego indtager it-området

Intego A/S har leveret et controller-baseret trådløst netværk på Hotel den Gamle Skibssmedie i Skagen. Det er blot ét eksempel på, at virksomheden har flyttet sig hen på et forretningsområde, der tidligere var monopol for it-virksomhederne.
Engang skulle man føle sig heldig, hvis man kunne købe sig til nogle timers internetforbindelse på sit hotel – og det rent faktisk virkede. Sådan er det ikke længere.

- Trådløst internet er bare noget, man skal kunne tilbyde som en del af servicen i dag – uden beregning. Og så skal det være hurtigt og bare virke, siger Gitte Pedersen, der sammen med sin mand Jørgen Olesen, i april 2011 overtog forpagtningen af hotel den Gamle Skibssmedie i Skagen. Hotellet, der tidligere hed Hotel Lille Nord, har 18 dobbeltværelser, fem suiter og 24 ferielejligheder og ligger tæt på havnen.

Intego A/S, med hovedkontor i Aalborg, har stået for installationen, og den er blot et eksempel på, at virksomheden har flyttet sig hen på et forretningsområde, der tidligere var monopol for it- virksomhederne. Og Lars Vegger, der er projektleder hos Intego, siger at Gitte Pedersen netop udtrykker den holdning, som er blevet ganske udbredt i dag.

- Vi kan mærke, at der generelt er kommet en forventning om, at der bare er et trådløst og velfungerende netværk alle steder, så vi har flere og flere kunder, der spørger om det også er noget
vi kan levere. Det er blandt andet hoteller, butikscentre, skoler og sportscentre, siger Lars Vegger, hvis nærmeste konkurrenter på området er it-leverandørerne.

- Der er helt klart et potentiale i det her marked, og derfor bider vi os fast, men det kan godt være lidt op ad bakke engang imellem, fordi der blandt nogle potentielle kunder kan være en skepsis over for om en el-installationsvirksomhed kan levere it-løsninger. Men det kan vi, og derfor arbejder vi målrettet efter at lave koncepter med for eksempel trådløst netværk til hoteller, som vores tre sælgere så kontakter potentielle kunder med, forklarer Lars Vegger.

Ned fra hylderne
Mads Risgaard Knudsen, teknisk konsulent i TEKNIQ mener det er meget fornuftigt, at installationsvirksomhederne går så målrettet efter nye opgaver og ikke lader sig afskrække af konkurrenterne.

- Når de sædvanlige samarbejdspartnere – grossisterne - fører alle disse produkter til ikke bare trådløst netværk, men også talevarslingssystemer, konferenceanlæg mv., så gælder det bare om at TEKNIQs medlemmer hiver det ned fra hylderne og dygtiggør sig på feltet, så de kan være med på det her brancheområde, som it-leverandørerne ellers har sat sig på, siger Mads Risgaard Knudsen.

Løsningen på Hotel den Gamle Skibssmedie består af en Meru MC 1500 Controller og 22 AP1000i access-points, der kan udvides til 30. Og ifølge Gitte Pedersen er løsningen på hotellet blevet en succes.

- Jeg har tidligere været på et hotel, hvor der ofte var problemer med, at kunderne ikke kunne gå på netværket med de forskellige computere, som de kommer med. Det er ikke et problem her – det kører bare. Og sådan skal det jo helst også være. Vi har jo ikke lyst til i det daglige at blive blandet ind i problemer med computere og netværk, fortæller hun.

Historien er tidligere bragt i september-udgaven af fagbladet Elektra.

Kilde: Tekniq

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.314