23948sdkhjf

JCN Bolig indgår aftale til en halv milliard

Med dugfriske underskrifter på to store boligprojekter med ejendomsinvestoren NREP har JCN Bolig med udgangen af kalenderåret sikret sig arbejde flere år frem. 

Aftalerne omfatter 215 bæredygtige boliger i Aarhus samt en bygning til et nyt konceptkollegium i København med 277 studieboliger tegnet af Henning Larsen Architects. 

De to sager udgør sammen mere end en halv milliard i omsætning. JCN Bolig har i nu to år arbejdet sammen med NREP om at udvikle projekterne fra skitser og frem til færdig projektering og prissætning. 

– Med aftalen på plads, glæder vi os nu til at realisere disse to pionerprojekter. I Aarhus bygger vi cirka 19.000 kvm bæredygtige boliger i træ og med en stor grad af upcycling, fx genbrugte vingetegl i facaden, siger Steen Jønsson, der er udviklingsdirektør hos NREP. 

– Og i Nordhavn sætter UMEUS-kollegiet helt nye standarder for fremtidens studieboliger. Vi er gået i jorden i Nordhavn, og jeg ser frem til at fortsætte et allerede tæt og godt samarbejde med JCN, fortsætter han. 

Boliger Made in Aarhus og UMEUS i Nordhavn
Projekt Made in Aarhus i Lisbjerg lige udenfor det nordvestlige Aarhus er et DGNB Guld-certificeret boligprojekt med 215 boliger i op til tre etager, tegnet af Lendager Arkitekter. Det er det andet DGNB certificerede byggeri, som JCN Bolig påbegynder. 

Projektet i Lisbjerg er udarbejdet som en helhedsorienteret vision for en bebyggelse, der tager udgangspunkt i Aarhus kommunes målsætning om et tæt byområde med varierende bebyggelser og byrum. Den ambitiøse vision er at skabe en bydel, som går forrest med bæredygtige initiativer, der udnytter ressourcerne bedst muligt. 

Byggeriet opføres som 12 hus-klynger bestående primært af to bolig stanger. Der etableres tagpap/grøn bevoksning på tagene, med integreret solceller. Bebyggelsen fremstår med en variation af facadematerialer, f.eks. tegl, metal, skiffer og træ i en kombination af nye certificerede produkter og upcyclede materialer. 

Kollegieprojektet i Københavns Nordhavn er det første af sin art, et nyudviklet co-living koncept for studerende kaldet UMEUS. Kollegiet får 277 værelser og er tegnet af Henning Larsen. 

Nye ordrer kræver styring
–Med ordrerne fastholder JCN Bolig den strategiplan der blev lagt i 2012. Vi har en fast men konservativ vækststrategi. Ordrerne lægger en solid bund for de planer, udtaler salgs- og udviklingsdirektør Lars P. Adamsen, JCN Bolig. 

Begge ordrer har været to år undervejs, og dermed er projektledelsen i god tid blevet involveret i skabelsen af projekterne. De er dermed også klar til at starte fysisk op på byggerierne. For teknisk direktør i JCN Bolig, Benny Maagaard, har specielt samarbejdet med NREP været vigtigt for realiseringen af projektet.

Fakta: Made in Aarhus

Byggeriet skal DGNB certificeres til guld

Første etape af Aarhus kommunes udviklingsplan for Lisbjerg 

Bæredygtigt byggeri og favner bæredygtighedens 3 ben:

  • Social bæredygtighed: Forskellige boligstørrelser = forskellige mennesker. Betaligt for mennesker med lav indkomst. Fælles arealer og mødesteder, tilfældige møder på tværs af klynger ved cykel- og bilparkeringer, på stier, i gårdrum og landskabet omkring boligerne. Forskellige landskabelige oplevelser. Projektet støtter op om fællesskab mellem beboere og hver klynge er tænkt som selvadministrerende. Transportmulighed i form af letbanestation 5 minutters gang fra bebyggelsen, cykelsti til Århus. 1 bilparkeringsplads pr. bolig (hvilket er mere end hvad kravet foreskriver).
  • Økonomisk bæredygtighed: Billige boliger til udlejning eksempelvis til studerende, familier med lav indkomst, seniorer, folk der hellere vil leje end eje for økonomisk frihed.
  • Miljømæssig bæredygtighed: Minimering af beton, beton bliver kun brugt når der er brug for det i forhold til bæreevne eller brand(fx fælles adgangsveje – trapper til lejligheder). Så megen brug af træ som muligt, som har lagret CO2 i den tid hvor træet har vokset i skoven. Ingen brug af nye tegl, som kræver meget CO2 ved brændingsprocessen. Grønt tag for biodiversitet samt at skærme tagpap så det holder længere, som er et CO2-mæssigt tungt produkt. Solceller for at gøre elforbruget mere bæredygtigt.

Bygningerne:

  • Areal for hele bebyggelsen er ca. 19.000 m2.
  • 25 bygninger fordelt på 12 klynger. Hver klynge har 1 eller 2 åbne adgangshuse, som både er adgang til lejligheder på 1. og 2. sal, samt naturligt mødested for beboerne.
  • Bygningerne graduerer fra 1 til 3 plan – 1 etages rækkehuse, 2 etages rækkehuse og etageboliger i 3 plan.
  • 215 boliger i alt fordelt på 6 forskellige boligtyper

Boligerne:

  • Der er 6 forskellige boligtyper i projektet, som er tiltænkt at kunne favne mange forskellige typer mennesker og aldersgrupper, og dermed givne en mangfoldig beboersammensætning.
  • Boligerne spænder fra ca. 55 m2 til 125 m2 – fra 2 værelseslejligheder til 5 værelses rækkehuse.
  • Boliger i stueplan har terrasser, mens boliger på 1. og 2. sal har altan.

Materialer:

  • Bygningerne opbygges som træbyggeri med forskellige typer facadebeklædning – træ, stål og tegl.
  • Der er et ønske om genbrugte og upcyclede facader, hvilket betyder at der er genbrugte vingetegl på facaderne på 3 klynger, som kan ses på vedhæftede illustration fra dispositionsforslaget.
  • Tagene kommer til at være en kombination af grønne sedumtage og solceller.
  • Adgangshusene er åbne limtræskonstruktioner begrønnet med klatreplanter og overdækket med glastag.
  • Ved materialerne og belægninger i terræn er der ligeledes et ønske om genbrugte og upcyclede materialer.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094