23948sdkhjf

Museumsbyggeri af høj international klasse

Totalrådgivningen bag det nye Statens Naturhistoriske Museum til 1,1 mia. kroner er netop sendt i udbud.
Frem til den 14. oktober er det muligt at komme til betragtning til den indbudte projektkonkurrence om et nyt museumsbyggeri til Statens Naturhistoriske Museum.

De eksisterende bygninger rummer i alt ca. 15.000 m², hvoraf knapt 13.000 m² skal genanvendes. Der er behov for i alt ca. 38.000 m², hvilket betyder, der skal opføres op mod 25.000 m² nybyggeri.

Et bygningsanlæg i høj international klasse
Arkitektforeningen er udpeget som konkurrencerådgiver, og her fremhæver man, at kravene til det nye byggeri er meget stramme:

- Målet er at opnå et samlet bygningsanlæg i symbiose med Botanisk Have og i en høj, international klasse til formidling af de mange tusinde sjældne og værdifulde udstillingsgenstande. Derudover at skabe et forskningssted med ideelle arbejdsvilkår for en lang række ansatte, og endeligt, at sikre betryggende opmagasineringsvilkår for alle de genstande, der ikke vises i udstillingerne, lyder det blandt andet.

Museet er budgetteret til at koste 1,1 mia. kroner, som dog ikke er fundet på nuværende tidspunkt. Det er blandt andet planen at bruge resultatet af projektkonkurrencen til at bane vej for en fondsfinansiering.

Stærke teams er forhåndsinviteret
I 2009 blev der afholdt en åben idékonkurrence om mulighederne for placering og udformning af museet, og resultatet af idékonkurrencen, der blev vundet af arkitekt Claus H. Pryds, har indgået i forberedelserne til den egentlige projektkonkurrence.

Seks teams udvælges til konkurrencen, og forud for udbuddet er de første tre teams blevet forhåndsinviteret til at deltage. Der er tale om følgende:

• Lundgaard & Tranberg Arkitekter, EKJ Rådgivende Ingeniører, arkitekt Claus H. Pryds, professor, landskabsarkitekt Steen Høyer.

• Snøhetta (N), Arup, London (GB), Esbensen Rådgivende Ingeniører, LordCulture (F), Office for Visual Interaction (USA).

• David Chipperfield Architects, Berlin (D), Arup, Berlin (D), Wirtz International (B)

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14