23948sdkhjf

Brøndum løber ind i nyt millionunderskud

Installationskoncernen Brøndum Holding A/S fra Viborg kommer ud med et underskud på 27 mio. kr. i regnskabsåret 2018/19.

Samtidig er omsætningen faldet med cirka 20 pct. fra 698 mio. kr. til 568 mio. kr.

Det er fjerde gang på fem år, at der er røde tal på bundlinjen i koncernen. 

En af forklaringerne på underskuddet skal findes i det foregående regnskabsår 2017/18, ifølge en pressemeddelelse som Brøndum har udsendt.

2017/18 endte ellers med et overskud på 9 mio. kr. og så ud til at være starten på bedre tider for den trængte koncern. Men under den nye adm. direktør Tue Sjøntoft har det angiveligt vist sig, at "en række forhold fra regnskabsåret 2017/18 økonomisk påvirkede det følgende regnskab, så det endte med et underskud på 27 mio. kr. i stedet for det forventede overskud på knap 10 mio. kr." står der i pressemeddelelsen. 

Bestyrelsesformand Torben Bjerre-Madsen var også en del af ledelsen i 2017/18, da Jes G. Jensen var adm. direktør.

Han betegner det som et uventet og stærkt utilfredsstillende resultat.

”Vi må konstatere, at en lang række enkeltstående forhold tilsammen havde en voldsom effekt. Vi må tage ansvaret på egne skuldre, for hovedårsagen til at det gik så galt, har altovervejende været manglende orden i eget hus. Derfor har vi gennem det sidste halve år arbejdet intenst med at gøre noget ved disse problemer, og med de initiativer, som gennem 2019 er taget i samspil med den nye ledelse, er det min overbevisning, at vi igen har fået kontrol over tingene,” er han citeret for i pressemeddelelsen.

Brøndum forventer i indeværende regnskabsår, der begyndte den 1. maj, at vende skuden.

”2019/20 bliver et konsolideringsår med maksimal fokus på at sikre en stabil projekteksekvering og på fortsat styrkelse af organisationen. Vi forventer et positivt resultat i intervallet 4-8 mio. kr. baseret på en omsætning på niveau med sidste år – altså i størrelsesordenen 575-600 mio. kr.”, oplyser Tue Sjøntoft.

 Ejerne har efter underskuddet skudt 30 mio. kr. ind som egenkapital, der herefter udgør 64 mio. kr. svarende til en soliditet på 25,5 % pct. 

Læs interview med adm. direktør Tue Sjøntoft her:

Uventet stort minus i Brøndum

Brøndum tror på overskud i 2019/20

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078