23948sdkhjf

Efter konkursen: Flere Daurehøj-selskaber drejer nøglen

Ved indgangen til december sidste år gik Daurehøj Erhvervsbyg konkurs. Forklaringen fra indehaver Birger Daurehøj lød dengang, at mangel på likviditet tvang selskabet med cirka 80 til at opgive ævred. 

Nu drejer tre selskaber med tilknytning til det konkursramte entreprenørfirma så også nøglen. Det skriver Nordvestnyt. 

Konkursdekreter for selskaberne Daurehøj Holding ApS, Daurehøj Ejendomsudlejning ApS og Ahlgade 34-36 A/S blev afsagt sidste uge ved Skifteretten i Holbæk - samme sted som Daurehøj Erhvervsbyg A/S indgav sin konkursbegæring tilbage i december.

Startede igen ved konkursen

Nogenlunde samtidig med Daurehøj Erhvervsbygs konkurs startede Birger Daurehøj  et nyt byggefirma, Kabi Entreprise ApS. Birger Daurehøj har titel af direktør og Karina Pedersen, hans samlever, er ifølge CVR-registret den officielle ejer. 

Etableringen af det nye firma sikrede i første omgang arbejde til 25 af de cirka 80 ansatte, der stod uden job ved Daurehøj-konkursen.  

Læs mere: Daurehøj-konkursen: Direktør starter nyt selskab

Sammenhængen med Daurehøj Erhvervsbyg og de nu konkursramte selskaber er

ifølge Nordvestnyt dels, sammenfald mellem nogle kreditorer. Dels har Birger Daurehøj været direktør i alle fire selskaber. 

Daurehøj Ejendomsudlejning ejede frem til konkursen også den ejendom, hvor både Daurehøj Erhvervsbyg og senere Birger Daurehøjs nye byggefirma, Kabi Entreprise, havde til huse. 

Var næsten i mål med kreditorerne
Allerede i august havde Er­hvervsstyrelsen begærede de tre Daurehøj-selskaber tvangsopløst, da der var indgivet regnskab inden for fristen. 

Birger Daurehøj fortæller til Nordvestnyt, at man frem mod skifterettens konkursdekreter var tæt på en løsning med kreditorerne. Men da revisoren trods flere opfordringer valgte ikke at indsende selskabernes regnskaber, blev resultatet altså de nylige konkurser. 

- Efter at et selskab er be­gæret tvangsopløst, kan de godt genoptages, men det kræver, at de har kapitalen i behold. De her selskaber havde store kautionsforplig­telser i forhold til nogle af lånene i Daurehøj Erhvervs­byg, og derfor blev de taget under konkursbehandling, forklarer kurator i de tre selskaber, advokat Anders Hoffmann, Skau Reipurth & Partnere i København, til Nordvestnyt.

Konkursen i Daurehøj Erhvervsbyg

Daurehøj Erhvervsbyg grundlagt af Birger Daurehøj i 2003 overtog Tømrergaarden i Tuse A/S i 2006 og tilkøbte Grevinge Maskinsnedkeri i 2010. Med virkning fra 2012 fusionerede selskaberne, og blev dermed samlet i én virksomhed, under navnet Daurehøj Erhvervsbyg A/S. 

Selskabet Daurehøj Erhvervsbyg A/S indgav mandag den 3. december 2018 konkursbegæring ved Skifteretten i Holbæk. Ugen før havde selskabet rundsendte et brev til sine underleverandører med budskabet.  

Ifølge brevet er det mangel på likviditet, der tvinger Daurehøj Erhvervsbyg – som havde en egenkapital på 29 mio. kr. og 83 ansatte med udgangen af det regnskabsår 2017 – til at kaste håndklædet i ringen.

Konkursen Med konkursen stod en række byggerier pludselig uden en af de centrale aktører. Fx en ny daginstitution i Havdrup Vest ved Solrød, hvor det konkursramte entreprenørfirma havde totalentreprisen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112