23948sdkhjf

Mange opgaver på Femern-projekt er gået til lokale entreprenører

En stor del af de forberedende anlægsaktiviteter på Femern-projektet er tildelt anlægsfirmaer fra Lolland-Falster og Sydsjælland, viser opgørelse

Det er ikke kun de største i byggebranchen, der i fremtiden kan skrive Femern-projektet til over 50 mia. kr. på cv’et. 

En stor del af det arbejde, der allerede er sat i gang omkring den kommende byggeplads i Rødbyhavn, er nemlig gået til små- og mellemstore entreprenører fra Lolland-Falster og Sydsjælland.

Det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Ifølge en opgørelse fra bygherren Femern A/S har i alt 28 entrepriser været i udbud på de såkaldte fremrykkede og forberedende aktiviteter, og heraf er 12 kontrakter gået til virksomheder, der har hovedadresse på Lolland, Falster eller i sydsjællandske Næstved. 

- Det har været en bevidst strategi fra begyndelsen, at mindre virksomheder fra lokalområdet også skulle have mulighed for at byde, og den trend vil vi fortsætte med fremover, siger teknisk direktør Henrik Christensen fra bygherreselskabet Femern A/S, der har ansvaret for at anlægge den 18 km lange sænketunnel mellem Danmark og Tyskland, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Femern-selskabet har blandt andet indrettet udbuddene, så pris ikke er det eneste kriterium. I nogle tilfælde bliver der for eksempel lagt vægt på, hvor hurtigt en virksomhed kan komme ned til byggepladsen.

Anlægsfirmaet MSE Entreprise A/S fra Nørre Alslev på Falster er med fire kontrakter delt topscorer sammen en af landets største anlægskoncerner, Arkil, på de forberedende arbejder, der begyndte i 2013-2015, og siden blev genoptaget i foråret 2018. 

Læs mere og se hvilke firmaer, der ellers har vundet opgaver på Femern, på Building Supplys søstermedie Licitationen – Byggeriets Dagblad (kræver log ind)

Femern vælger lokale entreprenører

Lokale entreprenører er stolte over Femern-deltagelse

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141