23948sdkhjf

MT Højgaard-ejere er enige om fusion

Opdateret klokken 17.20.

Nu mangler blot det endelige ja i kirken. 

Ejerselskaberne bag MT Højgaard-koncernen, Højgaard Holding A/S og Monberg & Thorsen A/S, offentliggjorde tirsdag en ægteskabsplan på ni sider, der skitserer vilkårene for den forestående fusion, der skal til afstemning ved deres respektive generalforsamlinger den 5. april. 

Bliver den vedtaget, vil den fungere med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2019. 

Mere simpel struktur 
Ønsket om en fusion blev præsenteret i august sidste år, samme dag som Anders Heine Jensen blev offentliggjort som ny adm. koncerndirektør. Hensigten er at få en mere "enkel og transparent ejerstruktur" i entreprenørvirksomheden MT Højgaard A/S, der ikke har leveret et tilfredsstillende indtjeningsniveau. 

- Det er vigtigt og afgørende for koncernens muligheder i fremtiden, at ejerstrukturen bliver forenklet. 

- Det skaber en enklere vej for at træffe beslutninger og giver bedre betingelser for at optage lån i det finansielle marked, fordi historien er mere enkel, sagde Anders Heine Jensen til Licitationen - Byggeriets Dagblad i november. 

Senest lukkede bygge- og anlægsentreprenøren sit 2018-regnskab med et underskud på over en halv mia. kr. 

Brug for ny kapital 
Det fremgår af den nye plan, at Monberg & Thorsen vil overdrage sine aktiver og passiver til Højgaard Holding, hvorefter selskabet Monberg & Thorsen vil blive opløst. Som betaling får ejerne i Monberg & Thorsen nye aktier i det fortsættende selskab for i alt 71,6 mio. kr., hvilket svarer til selskabets ejerandel på 46 pct. i MT Højgaard. 

Desuden vil der i forbindelse med fusionen blive taget et opgør med A og B-aktier, så ingen aktier i fremtiden vægter højere end andre. Aktieombytningen fra Monberg & Thorsen til Højgaard Holding sker i forholdet 1:1. Det ombytningsforhold tilgodeser især investorerne i Højgaard, vurderer investeringsøkonom Per Hansen fra onlinemægleren Nordnet. 

- Det er ikke så mærkeligt, fordi det er Højgaard, som sandsynligvis kommer til at tilføre den kapital som det fortsættende selskab har brug for, siger han i et interview med Børsen, hvori han tilføjer, at egenkapitalen er "papirstynd" i entreprenørselskabet. 

- For et selskab, der for et helt år regner med at lave en omsætning på syv mia. kr. og en ebit på 75 mio. kr., er der efter den her fusion brug for, at der bliver skudt ny og risikovillig aktiekapital ind i selskabet. 

Højgaard skifter navn 
MT Højgaard blev etableret i 2001 gennem en fusion af entreprenørforretningerne Monberg & Thorsen og Højgaard & Schultz. Det har tidligere været forsøgt med en fusion af ejerselskaberne, men da fik parterne ikke enderne til at mødes. 

I forbindelse med fusionen vil Højgaard Holding ændre navn til MT Højgaard Holding.

Forventet tidsplan for de primære begivenheder relateret til fusionen:

- 5. marts 2019: Offentliggørelse af den fælles fusionsplan og -redegørelse

- 7. marts 2019: Offentliggørelse af udvidet selskabsmeddelelse vedrørende fusionen

- 7. marts 2019: Indkaldelse til ordinære generalforsamlinger i Højgaard Holding A/S og Monberg & Thorsen A/S

- 5. april 2019: Afholdelse af generalforsamlinger i Højgaard Holding A/S og Monberg & Thorsen A/S

- 5. april 2019: Registrering af fusionen i Erhvervsstyrelsen

- 5. april 2019: Sidste handelsdag for B-aktier i Monberg & Thorsen A/S

- 5. april:  2019Sidste handelsdag i de eksisterende aktier i Højgaard Holding A/S i to aktieklasser 

- 8. april 2019: Første handels- og officielle noteringsdag for MT Højgaard Holding A/S' aktier i én aktieklasse, herunder de Nye Aktier, på Nasdaq Copenhagen A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.136