23948sdkhjf

Peder Lykke Skolen renoveres under drift

Peder Lykke Skolen gennemgår i disse dage en gennemgribende renovering. Samtidig skyder en ny fløj op, der blandt andet skal danne ramme om madskole og naturfag. De udvendige arealer får også en ordentlig overhaling, og legepladserne renoveres. Det hele sker mens skolen er i drift, og lidt over 600 elever samt lærere og forældre har deres daglige gang på skolen.

Smarte løsninger sparer plads på byggepladsen

Juul & Nielsen er hovedentreprenør på renoveringen af Peder Lykke skolen, som er en opgave, der stiller ekstraordinære krav til koordinering og planlægning. Juul & Nielsen har måttet tænke i nye smarte løsninger for hele tiden at spare plads og garantere sikkerheden for elever og håndværkere

Selvom Juul & Nielsen har meget erfaring som hovedentreprenør og gennem de sidste 20 år har renoveret mere end 50 skoler, så er renoveringen af Peder Lykke Skolen den største og mest komplekse byggesag firmaet har varetaget. Juul & Nielsen vandt projektet på baggrund af smarte løsninger, men især de bløde værdier havde et stort fokus i udvælgelsesprocessen.

– Vi har nogle meget stærke værdier i virksomheden om samarbejde og kommunikation, som er essentielt for en god byggeproces. Det gør sig især gældende på en opgave som den her, hvor der er så mange parter at tage hensyn til, fordi skolen er i drift under renoveringen, siger Martin van der Watt, projektchef hos Juul & Nielsen

For at imødekomme det store behov for planlægning og kommunikation implementerede Juul & Nielsen to IT platforme, GenieBelt og Chisa, som er kommunikations- og økonomiværktøjer. Alle underentreprenører fik et lynkursus i brug af programmerne, og værktøjerne har vist sig særdeles nyttige.

– De her værktøjer var en af grundende til, vi vandt projektet. De giver en gennemsigtighed, som sparer tid, når man kommunikerer på tværs af arbejdsgrupper.
Alle entreprenørerne var heldigvis positive overfor indførelsen, og det har fungeret rigtig godt, siger Martin van der Watt.

Den manglende plads på byggepladsen omkring Peder Lykke Skolen fik den erfarne entreprenør til at tænke ud af boksen. Juul & Nielsen undgik at stille stillads op, da taget skulle lægges, og integrerede i stedet værn i taget, og hejste tagelementerne på. På den måde blev den sideløbende brandvej holdt fri. Præfabrikerede ovenlys vinduer der hejses på taget, er endnu en løsning som Juul & Nielsen udviklede til Peder Lykke Skolen for at spare plads og give bedre arbejdsforhold for håndværkerne.

– Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at spare plads på byggepladsen, samtidig med at vi skal opretholde en høj standard af sikkerhed for både elever og håndværkere. Vi anvender derfor primært præfabrikerede elementer, som leveres efter ’just in time’ princippet, siger Martin van der Watt. Én af grundende til at det hele går op i en højere enhed er et godt samarbejde mellem Juul & Nielsen og skolens ejendomsmedarbejdere. Her er daglig dialog og gensidig hjælp med til at få puslespillet til at gå op.

Se Juul & Nielsens video om Peder Lykke Skolen her:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6473550839062503424/

FAKTABOKS Juul & Nielsen:

Har mere end 200 medarbejdere i København og Aarhus og er en af landets største håndværksbaserede entreprenører

Varetager renoveringer i total, hoved, stor og fagentrepriser

Har fokus på bæredygtige og energirigtige løsninger, der skaber værdi for både bygherre og brugere.

Læs mere på www.juul-nielsen.dk

Standard betonopgave bød på brugbar erfaring

Labeco Aps stod for betonentreprisen på renoveringen og udvidelsen af Peder Lykke Skolen. Opgaven lå lige til højrebenet for den erfarne entreprenør, dog bød opgaven på nyttig læring, som virksomheden håber at bruge fremover

På Peder Lykke Skolen har Labeco lavet alt insitustøbt beton til fundamentet og terrændækket af den nye fløj. Foruden fundament og dæk har virksomheden støbt beton til to elevatorgruber. Da bygningen er høj og tung, krævede det ekstra fundering for at opnå den ønskede bæreevne. Det har Labeco prøvet mange gange før, og hele betonentreprisen lå lige til højrebenet for den erfarne entreprenør.

– Især gulvene er meget standard i forhold til, hvad vi plejer at lave. Det er næsten, hver gang vi er ude på en opgave, at vi laver den type gulv. Det specielle ved byggeriet var, at vi skulle bruge op mod 1000 kubik meter beton til fundamentet, for at opnå den ønskede bæreevne. Det er ret meget, selv for en stor bygning som denne her, siger Kim Lauridsen, direktør i Labeco.

Standard opgaven bød alligevel på lærerig erfaring for Labeco. Hovedentreprenøren Juul & Nielsen introducerede to IT platforme for de involverede entreprenører, som skulle anvendes gennem hele byggeprocessen. Entreprenørerne blev sendt på minikursus i brugen af de to platforme, hvor kommunikation og tidsstyring efterfølgende blev administreret.

– Gennem Juul & Nielsen er vi blevet introduceret til nogle nye ting, vi ikke har set før, men som giver rigtig god mening. Den elektroniske måde vi har kommunikeret på over IT platforme som CHISA og Geniebelt har været yderst lærerigt, og virkelig bidraget til en god byggeproces og et godt samarbejde mellem entreprenørerne.
Det er helt sikkert noget, vi vil foreslå vores samarbejdspartnere på fremtidige opgaver, siger Kim Lauridsen.

Der blev dog også plads til den gammeldags én til én kommunikation på byggepladsen. Også her var der et godt og positivt samarbejde mellem de involverede
parter.

– Alle har været gode til at give plads til hinanden på byggepladsen, hvor det indimellem kan knibe med pladsen. Samtidig har al kommunikation være positiv og konstruktiv, så alt i alt har det været en rigtig god opgave at være med på, slutter Kim Lauridsen med smil i stemmen.

FAKTABOKS Labeco:

Virksomheden er stiftet i 2010 af Kim Lauridsen

Labeco laver alt indenfor jordbeton- kloak og anlægsarbejde

Udfører arbejde for private, virksomheder og det offentlige

Læs mere på www.labeco.dk

VVS entreprise kræver gode koordineringsevner

VVS entreprisen på Peder Lykke Skolen er på papiret en standard opgave for CHVVS. Dog byder entreprisen på spændende udfordringer, da skolen er i brug under renoveringen. Renoveringen byder på flere forskelligartede opgaver for CHVVS, som tages med på råd når planlagte løsninger skal gentænkes

CHVVS er en proaktiv virksomhed, der gerne vil tages med på råd, når de bedste løsninger skal findes. Det blev tilfældet på renoveringen af Peder Lykke Skolen, hvor der i en kælder ikke var plads til de planlagte installationer. Den erfarne VVS virksomhed gik i dialog med rådgiveren, og sammen fandt de frem til en løsning.

– Det er meget almindeligt, at der på større entrepriser løbende dukker uforudsete udfordringer op. Der går vi gerne ind og bidrager med vores faglige viden, for at finde den rigtige løsning. To hoveder tænker bedre end et, så vi går meget op i at være samarbejdsvillige og løsningsorienterede gennem hele processen, siger Brian Valgaard, projektchef hos CHVVS.
Da Peder Lykke Skolens elever stadig har deres daglige gang på skolen under renoveringen, stiller det krav til CHVVS’ evne til at planlægge.
Skolens vand og varme skal fungere i de bygninger, hvor der er elever, samtidig med at CHVVS skal kunne lukke for vand og varme, hvor arbejdet udføres.
– Den her opgave kræver, at vi er meget fremadsynede. Vi skal hele tiden holde for øje, hvilke lokaler der skal forsynes med varme og vand, mens vi arbejder. Det er en stor koordineringsopgave, men det er en sjov udfordring, som giver en masse god erfaring, siger Brian Valgaard.
Udover de klassiske VVS installationer skal CHVVS blandt andet forsyne Kemi- og Fysik lokalerne på Peder Lykke Skolen med ’snøftere’, som er små sensorer, der sidder langs gulvet og snuser efter gas. De er tilkoblet en magnetventil, der afbryder gassen, så snart der opfanges spor af gas.
– Peder Lykke Skolen byder på flere forskellige arbejdsopgaver for os, og derfor er det sjovt at være med derude, slutter Brian Valgaard med smil i stemmen.

FAKTABOKS CHVVS:

CHVVS er stiftet af Christian Henrich i 2003

Virksomheden udfører alt i vand og afløb, varme, bad og sanitetsløsninger, køle- og genvindingsanlæg, naturgas installationer og fjernvarme

CHVVS har hovedkontor i Rødovre og tæller i alt 32 medarbejdere

Læs mere på www.chvvs.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079