23948sdkhjf

Rejsegilde på autistisk center og billige Amager-boliger

Jönsson går som hovedentreprenør nu ind i sidste fase af arbejdet med byggeriet af Center for Autisme med 75 bosteder og 53 familieboliger overfor DR-byen på Amager.
Byggeriet er et klimavenligt byggeri til 130 mio. kr., der opføres for Boligforeningen 3B med præfabrikerede elementer efter AlmenBolig+ konceptet

Det går stærkt på Trekantgrunden langs den travle Amager Fælledvej overfor DR-byen, hvor Boligforeningen 3B forleden kunne sætte kransen på stage over 75 bosteder til autister og 53 familieboliger fordelt på i alt otte boligblokke.

- Efter oprensning af 6000 ton forurenet jord og omlægning af 55 meter hovedkloak tog vi hul på opførsel af råhuse i juli, og arbejdet kører efter en snor i et meget effektivt forløb. Trods en lang og meget kold vinter holder vi tidsplanen med aflevering af bosteder i august og aflevering af familieboliger i november, konstaterer projektleder Torben Just Nielsen fra Jönsson a/s, der er hovedentreprenør på byggeriet, som opføres efter AlmenBolig+ konceptet.

Torben Just Nielsen karakteriserer i øvrigt byggeriet som et samlesæt med færdige elementer, der produceres af Taasinge Træ og leveres efter ”just-in-time” princippet til byggepladsen, hvor de med kran løftes direkte fra blokvogn til montage på etagerne - alt sammen under mobile totaloverdækninger udviklet specielt til projektet.

- Vi arbejder konsekvent under totalafdækning, og derfor er vi fri af problemer med vejrlig og fugt i konstruktionerne.

Fornuftig kvalitet til attraktiv pris
Torben Just Nielsen, der forud for byggeriet på Amager var med til at opføre Svanevig Hospice på Lolland, fortæller videre, at projektet gennemføres med afsæt i det nye, klimavenlige AlmenBolig+ koncept, der sikrer optimal udnyttelse af alle ressourcer, og han slår fast, at projektets boligdel er et af de første byggerier, man herhjemme opfører som præfabrikeret, let byggeri i lavenergiklasse 1.

- Konceptet baner helt nye veje til effektivt byggeri, der med særlig fokus på beboerinddragelse og tværgående samarbejde hele vejen fra idé til færdigt projekt kombinerer en fornuftig kvalitet, klimavenlige konstruktioner og et attraktivt omkostningsniveau.

Omfattende forarbejde og minutiøs planlægning
Jönssons projektleder slår samtidig fast, at både byggepris og byggetid i stort omfang nyder godt af et omfattende fælles forarbejde og en meget detaljeret planlægning forud for opstart på byggepladsen:

- Vi høster i vidt omfang gevinsten af et intensivt samarbejde med fælles projektudvikling i partneringsamarbejde og en minutiøs fælles planlægning med skarp fokus på just-in-time-konceptet i relation til både produktion og leverancer samt implementering af lean og erfaringer fra opførelse af trimmet byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11