23948sdkhjf

Aarhus Kommune bygger 70 nye pleje- og hospiceboliger

Det eksisterende Lokalcenter Søholm skal om- og udbygges for ca. 80 mio. kroner ex. moms.
I Viby J. er Aarhus Kommune på vej med et omfattende projekt, hvor et eksisterende plejehjem og hospice ved Lokalcenter Søholm skal nedrives og erstattes med 52 nye plejeboliger og 18 hospiceboliger.

Ombygningen er tegnet af Sahl Arkitekter og er netop sendt i EU-udbud fordelt på 12 fagentrepriser.

Arkitektfirmaet oplyser på sin hjemmeside, at byggeriet opføres som lavenergiklasse 1 med et forventet energiforbrug på 35 kWh/m².

Omfatter både renovering og nybyggeri
De 52 plejeboliger opføres i to længer og fordeler sig på to etager med mellemliggende fælles opholdsarealer. Længerne kobles fysisk til eksisterende plejecenter og skaber på den måde en gårdhave. Boligerne omfatter ca. 4.750 m² i stue- og 1. salsplan samt 170 m² kælder.

Hospicedelen opføres som to etplans atriumhuse, der hver rummer ni boliger og en række fælles- og administrative faciliteter. Husene forbindes med fælles foyer og ophold og får en samlet areal på ca. 2.230 m²; heraf 50 m² kælder.

Endelig skal det eksisterende lokalcenter på knap 2.000 m² renoveres med bl.a. nye omklædningsfaciliteter og energioptimering af facaden.

Tildeles efter laveste pris
Aarhus Kommune oplyser i forbindelse med udbuddet, at nedbrydningen vil forløbe over tre etaper, fordi det eksisterende hospice vil være i drift frem til afleveringen af det nye byggeri i maj 2013.

Fristen for at komme i betragtning til projektet er den 18. marts 2011. Aarhus Kommune forventer at prækvalificere 5-7 firmaer til at byde på hver af de 12 fagentrepriser, der tildeles efter kriteriet laveste pris.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11