Her er vinderne af Byggeriets Klimapriser
Komproment, Novopan og Wood Step var vinderne, da Danske Byggecentre for femte gang uddelte Byggeriets Klimapriser i forbindelse med Byggeri-messen.
Spændingen blev udløst tirsdag eftermiddag, da Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (A), overrakte priserne til de tre udstillere, der var udvalgt blandt 23 nominerede produkter og løsninger.
- Med uddelingen kaster vi lys over de producenter, der gør en ekstra indsats for at gøre det nemt at bygge klimavenligt. Vi er utroligt stolte over den bevågenhed, som klimapriserne får i branchen og den prestige, som priserne giver til vinderne, sagde administrerende direktør Palle Thomsen fra Danske Byggecentre.
Direktør Michael Frandsen fra Wood Step kaldte prisen for et stort og vigtigt skulderklap til indsatsen for at udvikle energieffektive produkter til byggeriet.
- Det giver os naturligvis motivation til at fortsætte vores arbejde. Det er dejligt at se, at så mange danske virksomheder netop i disse år har energieffektivitet som et væsentligt fokuspunkt. Det vil styrke dansk konkurrenceevne på internationale markeder, sagde han.
Ikke i mål endnu
For Komproment, og ejerne Niels Heidtmann, Kim Kristensen og Jan Kristensen, var det den anden pris på mindre end en måned.
Den nordjyske producent af facadeplader vandt i februar en SME Star Award som bedste startup, og stoltheden var stor over endnu en gang at høste anerkendelse for sine cradle-to-cradle certificerede produkter.
- En kæmpestor tak skal lyde til Annette Harstrup fra Vugge Til Vugge, som introducerede os for begrebet bæredygtighed for to år siden. Det har været en utroligt spændende rejse. Men vi er ikke i mål endnu. Vi lærer noget hver eneste dag og håber, at vi, med vores måde at arbejde på, kan gøre Miljøprisen størst mulig ære, sagde logistikchef Mads Røge, der modtog prisen på vegne af Komproment.
Slet ikke til at komme uden om
Det er 10 år siden, at Danske Byggecentre indstiftede Byggeriets Klimapriser for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber.
Jubilæet blev markeret med en særpris, som gik til H+H for montageliften Ergo – en virksomhed og et produkt som med Palle Thomsens ord slet ikke var til at komme uden om.
- Med en ekstra pris ønsker vi at hylde det gode arbejdsmiljø og sætte fokus på, at der kan hentes mange penge i byggebranchen ved at satse på innovation, der både skaber effektive løsninger og et godt fysisk arbejdsmiljø for ens medarbejdere, forklarede Palle Thomsen.
Administrerende direktør Jacob Lypart fra H+H Danmark takkede for anerkendelsen.
- H+H Ergo er et produkt, som vi er rigtigt stolte af. Det er blevet en del af vores dna. Vi har aldrig før innoveret så langt ud i værdikæden, så det er dejligt at stå her og få den anerkendelse, sagde Jacob Lypart.
Med priserne følger et diplom, en bronzeskulptur af Svend Klindt Larsen – samt naturligvis retten til at smykke sig med titlen de næste to år, indtil Danske Byggecentre uddeler priser for sjette gang på Byggeri’20.
KlimaprisenKronospan ApS for Novopan Klimagulv - en 25 mm sporet undergulvsplade med fræsede spor til 20 mm varmeslanger til vandbaseret gulvvarme. Novopan Klimagulv er det eneste undergulv til gulvvarme i Skandinavien, der har opnået Svanemærket. Mindst 70 procent af råvarerne til pladeproduktionen er genanvendt træffald. De resterende 30 procent af råvarerne er bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ fra danske skove. EnergiprisenWood Step A/S for loftstrappeløsningen Polar-Step og Polar Topkarm. Det er en topisoleret loftstrappe med 87 mm front samt toplem i tagrummet, også med 87 mm front, hvilket har sikret en testet u-værdi på 0,37. Konstruktionen imødekommer de øgede tæthedskrav i BR2020. Løsningen er 100 procent PEFC-certificeret. MiljøprisenKomproment for sin milljøstrategi. Virksomheden har udviklet facadeprodukter med udgangspunkt i adskillelse og genanvendelse og arbejder samtidig med dokumenteret bæredygtighed via Cradle to Cradle. Fem produkter er certificeret på sølv-niveau. Med facaderne leveres en 'sort boks' med materialeoplysninger, således at materialerne kan genanvendes og indgå i det cirkulære byggeri. SærprisenH+H Danmark A/S for H+H Ergo montagelift, som i 2017 vandt Patent Nords innovationspris for ”på innovativ vis at kombinere øget konkurrenceevne med forbedret arbejdsmiljø” og for liftens betydning for arbejdsmiljøet. H+H tænker sikkerhed og arbejdsmiljø helt ud i sidste led af værdikæden. Der er udtaget tre patenter på H+H Ergo. Det seneste er et krydslasersystem, som skal lette arbejdet med montagen yderligere. |
Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Byggeri'18.