23948sdkhjf

Enemærke & Petersen indleder stort Roskilde-projekt

Tirsdag var der første spadestik til det nye Campus Roskilde. Det 11.000 m² store og energibesparende byggeri er tegnet af Henning Larsen Architects.
Fem studieretninger samles i én bygning, når University College Sjælland (UCSJ) i 2012 slår dørene op for sit nye Campus Roskilde.

Byggeriet får bl.a. multisportshal til de lærerstuderende, teaterscene til dramaglade pædagogstuderende, en ’science zone’ til lærerne og et fysiologisk testrum til fysioterapeuter.

Det nye campus skal opføres af Enemærke & Petersen, der sidste sommer vandt opgaven i totalentreprise. Byggeriets første fase (etape 1 og 2) har et bruttoareal på 11.400 m². Fuldt udbygget vil bygningen omfatte ca. 14.000 m².

Et grønt hus
UCSJ råder i dag over 20.000 m², der er spredt over flere adresser. Men med Henning Larsens Architects fire kvadratiske bygningskroppe og visionære indretningsløsninger kan man fremover kan få plads til flere studerende på et væsentligt mindre areal.

Arkitekterne har tænkt i optimal udnyttelse af hver enkelt kvadratmeter, og det har resulteret i et hus uden lange gangarealer og med faciliteter, der kan benyttes af flere forskellige studieretninger i løbet af en dag.

Campus Roskilde opføres som et 'grønt' hus, hvor energiforbrug og udledninger er tilpasset morgendagens krav til bæredygtigt offentligt byggeri.

Den gennemtænkte rumudnyttelse og de grønne løsninger i arkitekturen betyder, at UCSJ kan se frem til driftsbesparelser på i alt 4 mio. kroner om året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094