23948sdkhjf

Byggeriets forventninger på uændret niveau

En lidt mere positiv vurdering af ordrebeholdning har medført en lille stigning i byggeriets konjunkturer. Niveauet har dog stort set været uændret siden april 2010.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at byggeriets forventninger forbliver på stort set samme niveau.

Den sammensatte konjunkturindikator viste -32 i december mod -34 i november, og siden april 2010 har den holdt sig på stort set samme lave niveau.

Indikatoren er en sammenvejning af byggeriets forventninger til beskæftigelsen de kommende tre måneder samt en vurdering af ordrebeholdningen ved udgangen af den foregående måned.

Stigning i ordrebeholdningen
Det er en stigning i vurderingen af ordrebeholdningen, der ligger til grund for den lille stigning.

Byggeriet vurderer ordrebeholdningen til -42 i december mod -46 måneden inden. Dermed vurderes ordrebeholdningen fortsat som værende lav, men den har dog tidligere været på et væsentlig lavere niveau.

Forventningerne til beskæftigelsen de kommende tre måneder er til gengæld faldet fra -19 til -21.

Anlægsentreprenører og murere er mest negative
Undersøgelsen viser desuden, at forventningerne til beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation varierer mellem faggrupperne.

Anlægsentreprenører og murere har således de mest negative forventninger til beskæftigelse og omsætning, mens el-installatørerne skiller sig ud som de mest positive i forhold til både beskæftigelse, omsætning og tilbudspriser ved licitation.



Kilde: Danmarks Statistik
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093