23948sdkhjf

Anbefaling: Mere træ i byggeriet, tak !

En række organisationer slår til lyd for, at en ny energiaftale skal omfatte mere træ i byggeriet

Træ er verdens mest klima- og miljøvenlige råstof og kan hjælpe byggeriet med at omstille sig til mere bæredygtighed og fossilfrihed.

Det mener man i en gruppe af organisationer, som omfatter Træ- og Møbelindustrien (en del af DI), Dansk Træforening, Danske Træindustrier, Dansk Skovforening, Brancheforeningen Danske Byggecentre og fagforbundet 3F.

Gruppen har henvendt sig til alle Folketingets klima- og energiordførere. Organisationen ønsker, at en ny energiaftale i Folketinget skal omfatte mere træ i byggeriet.

I forvejen har Klimarådet anbefalet, at Danmark i 2030 skal sikre 55 procent vedvarende energi i den samlede energiforsyning, samt at der skal etableres nationale strategier og delmål for vigtige og udledningstunge sektorer som for eksempel bygninger.

- Den anbefaling kan vi kun bakke op om. Og en øget satsning på at bruge træ i byggeriet giver gode muligheder for at nå målet om et lavemissionssamfund. Vi har derfor opfordret Folketingets klima- og energiordfører til gøre udsynet lidt større og lægge en plan for at anvende mere træ i byggeriet, hvor der er et stort potentiale for en grøn omstilling, siger Simon Auken Beck, der er konsulent i Træ- og Møbelindustrien, i en kommentar på organisationens hjemmeside.

Han anfører, at Statens Byggeforskningsinstitut dokumenterer i en nyligt udgivet rapport, at nye bygninger nu er så energieffektive, at klimabelastningen er større fra byggematerialerne end den belastning, der følger af energiforbruget gennem driften. Hvis branchen fortsat skal forbedre sig, skal byggematerialerne derfor regnes med.

- Klimarådets anbefalinger har fokus på energiforbruget i driftsfasen, men vi mener, der ligger et stort og uindfriet potentiale i at bruge træ, når hele bygningens livscyklus tages i betragtning. Bygningers driftsenergi udgør nemlig kun en mindre andel af energiforbruget over en livscyklus, siger Simon Auken Beck.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.108