23948sdkhjf

Hvidovre dropper faste håndværksaftaler

Hvidovre Kommune ændrer i 2018 sin fremgangsmåde for, hvordan kommunen får løst vedligeholdelses- og renovationsopgaver

Hvidovre Kommune stopper med udgangen af året sin praksis med faste rammeaftaler for vedligehold af de kommunale bygninger. Det har et flertal i Kommunalbestyrelsen besluttet. Det betyder, at kommunen fra nytår ikke længere vil have faste rammeaftaler med håndværksfirmaer til mindre vedligeholdelses- og anlægsopgaver. I stedet vil der blive valgt håndværkere fra opgave til opgave.

Kommunens Center for Trafik og Ejendomme vil opstille en række kriterier, som medarbejderne vil bruge som retningslinjer, når der er brug for en håndværker til en mindre vedligeholdelsesopgave på en af kommunens mange ejendomme.

Pris og kvalitet vil altid være i fokus, men også et firmas reaktionstid er vigtig. Derfor vil det oftest være håndværksfirmaer af en vis størrelse, som vil komme i betragtning til at løse kommunens opgaver, idet akutte opgaver kræver, at et firma eksempelvis kan rykke ud til en sprængt vandrør med det samme.

Hensigten med de oprindelige rammeaftaler var, at ordningen ikke måtte medføre service- eller kvalitetsforringelser, ligesom der var en målsætning om en økonomisk besparelse.

Men det har vist sig, at der, trods billigere timepriser, ikke har kunnet ses en økonomisk gevinst ved indgåelse af rammeaftalerne. En grund kan være, at der er sket en forskydning over på højere materialepriser samt flere tilgåede timer.

- For Hvidovre Kommune handler det om at få løst vores vedligeholdelsesopgaver til en god pris og i en ordentlig kvalitet. Vores evaluering af rammeaftalerne har vist sig, at besparelsen ikke har været så stor som forventet, og derfor går vi over til en anden ordning, som forhåbentligt kan betyde, at flere lokale håndværksfirmaer vil komme i betragtning til opgaver, siger Helle Adelborg, borgmester i Hvidovre Kommune.

Ved de større opgaver – typisk, hvor den forventede pris overstiger 50.000 kroner – vil der fortsat blive indhentet underhåndsbud fra flere firmaer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.3