23948sdkhjf

Designpriser til Velux og Unidrain

Torsdag blev 11 virksomheder hædret med uddelingen af Den Danske Designpris. Det høje niveau giver håb om, at erhvervslivet er ved at få øje på vækstpotentialet i design.
Hvad er godt design i det 21. århundrede?

Svaret på det spørgsmål skulle gerne være at finde i de 11 danske virksomheder, som torsdag vandt Den Danske Designpris 2010/11.

Blandt årets vindere er Velux, som har udviklet en lystunnel; en slags lampe, hvor lyskilden er dagslyset. Der var også en pris til Unidrain for afløbssystemet "Highline".

Internationale alliancer med fokus på det 'grønne'
Vinderne i Den Danske Designpris er udvalgt af en uafhængig jury, som i år har haft til opgave at vurderer hele 116 løsninger.

Ifølge juryformand Peter Bysted har dette års konkurrence været præget af tre generelle tendenser:

- Det er karakteristisk for flere af årets løsninger, at de har fokus på at ramme markedet med en attraktiv pris. Derudover har det været tydeligt, at der fortsat er fokus på at skabe bæredygtige løsninger. Og endelig er der en voksende del af de indsendte løsninger, som er skabt i et samarbejde mellem en dansk virksomhed og en udenlandsk designer, siger han.

Forbillede for dansk erhvervsliv
De vindende løsninger, som i år omfatter både livsstilsdesign, industrielt design og visuel identitet, udstilles på Dansk Design Center (DDC) frem til den 25. april 2011.

Hos DDC håber man, at udstillingen og konkurrencen kan tjene som forbillede for resten af det danske erhvervsliv.

- Resultatet er forhåbentlig, at endnu flere danske virksomheder vil se potentialet i at investere i design og derved få glæde af de økonomiske gevinster, som ligger heri. Målrettet arbejde med design er én af vejene til en god forretning, og det er prisvinderne gode eksempler på, siger DDC-direktør Christian Scherfig.

Udover juryformand Peter Bysted bestod juryen af adm. direktør Christian Stadil, designer Cecilie Manz, CCO Lars Sandahl Sørensen, designer Søren Rose Kjær og designer Thomas Harrit.

Velux følger den nordiske tradition
Med lystunnelen, der er designet af Lovegrove, formår Velux ifølge juryen at forene et fokus på sin eksisterende brandidentitet med en visionær og modig produktudvikling.

- Velux har skabt ’en lampe’, hvor lyskilden er dagslyset. Her er tale om et fornyende produkt, et begavet bygningskomponent, der kan bringe et smukt lys ind i bygninger på steder, der ellers ville kræve energikrævende kunstlys i døgnets lyse timer. Og som en ekstra gevinst vil det som belysningsarmatur på smukkeste vis afspejle dagslysets skiftende tone og intensitet, lyder det fra juryen.

Velux roses samtidig for at være en innovativ virksomhed, der sætter nye standarder for, hvordan vi i dag og i fremtiden vil hente lys ind i vore huse.

Unidrain fornyer markedet
Brugen af standardkomponenter i byggeriet er central for planlægning og økonomi, men stemmer ikke automatisk overens med arkitektoniske og designmæssige ambitioner.

Det har Unidrain forsøgt at gøre noget ved med udviklingen af det usynlige gulvafløb; "HighLine":

- Unidrain HighLine afløbssystem er et fornyende produkt, der på én gang opfylder behovet for effektivisering under montage og giver designmæssig fleksibilitet. For brugerne er Unidrain HighLine et godt eksempel på design, der både er en smuk og enkel detalje i boligen og en brugervenlig installation, vurderer juryen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141