23948sdkhjf

Velux vil bygge bæredygtigt i Rusland

Sammen med en lokal partner vil vinduesproducenten opføre et ’intelligent’ enfamiliehus uden for Moskva. Projektet skal sætte nye standarder for bæredygtigt byggeri i Rusland.
Rusland har traditionelt ikke været kendt for energieffektive bygninger, men et nyt projekt skal være med til at hæve standarden for bæredygtigt byggeri i landet.

Ifølge Epn er vinduesproducenten Velux gået sammen med typehusfirmaet Sagorodnij Projekt om at opføre det første enfamiliehus i Rusland, der selv kan producere el og varme.

Huset skal bygges 20 km. uden for Moskva og forventes at blive på 180 m². Idéen er at anvende teknologier og materialer, som både er til at betale, og som samtidig lever op til kravene til fremtidens bolig.

Velux’ administrerende direktør, Jørgen Tang-Jensen, fortæller til Epn, at huset bliver en slags præfabrikeret konstruktion, som forholdsvist nemt kan reproduceres og opføres andre steder i Rusland.

Projektet begynder i oktober og forventes færdigt i april 2011. Herefter vil huset være åbent for offentligheden i seks måneder, inden det sættes til salg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109