23948sdkhjf

Pihl skal bygge vandtæt råhus under jorden

E. Pihl & Søn har vundet råhus-entreprisen på det kommende Handels- og Søfartsmuseum i Helsingør. Projektet er tegnet af Bjarke Ingels og ventes at løbe op i 212 mio. kroner.
Den 17. september tog kulturminister Per Stig Møller det første, officielle spadestik til et nyt Søfartsmuseum i Helsingør .

E. Pihl & Søn har vundet råhusentreprisen på museet, der skal nedgraves i en gammel tørdok ved Kronborg Slot.

Pihl har gennem tiden opført flere museer, bl.a. Museum of Liverpool, men opgaven i Helsingør er en noget anderledes udfordring end de hidtidige museumsprojekter:

- Så vidt jeg ved, findes der ikke andre maritime museer i verden, som er placeret nede i en dok af denne størrelsesorden. Det bliver en spændende opgave, hvor vi blandt andet skal etablere en ca. 35 meter dyb vandtæt væg om hele dokken, som kommer til at gå ca. 8-10 meter ned i kalklaget, fortæller projektdirektør Hans Anker Nielsen.

Pihl har to år til at færdiggøre museet, der står til aflevering i 2012. Rådgivende ingeniør er Rambøll, mens Alectia deltager som bygherrerådgiver i styringen af projektet. Endelig skal det hollandske arkitektfirma Kossmann.Dejong stå for udstillingsdesignet i museumsbygningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125