23948sdkhjf

Byggesocietetet på visit i Aalborg

Der er fokus på modernisering af havnefronter, når Byggesocietetet i denne uge afholder sin årlige landskonference på Utzon Center i Aalborg.
At Byggesocietetet onsdag den 22. september afvikler sin årlige landskonference i netop Aalborg er langt fra nogen tilfældighed.

For konferencen ønsker nemlig i år at hylde Aalborg Kommune for det visionære og langsigtede arbejde, der i disse år lægges i en modernisering af byens havnefronter på begge sider af Limfjorden.

Blandt meget andet med oprettelsen af Utzon-centeret, hvor landskonferencen netop foregår.

- Nye havnefronter er under udvikling mange steder i Danmark, og en væsentlig del af vores medlemmer er engageret i forskellige af projekterne. Det er derfor vigtigt, at vi lader os inspirere og tager ved lære af de bedste eksempler, forklarer formanden for Byggesocietetets lokalområde Aalborg, advokat Anne Henriksen, om valget af netop Aalborg som årets landskonferenceby.

Prisuddeling
På konferencen uddeles også hædersprisen ”Det gyldne søm”, som er blevet uddelt hvert år siden 1979. Prisen er indstiftet for at anerkende personer, firmaer eller kommuner, som har gjort en særlig indsats til fremme af byggeriets og branchens image rundt om i Danmark.

I år går prisen til en repræsentant for Aalborg Kommune, og udover æren følger et diplom og et gyldent 7-tommer søm med prisen.

Konferencen ventes at tiltrække op mod 100 repræsentanter for branchenetværkets ca. 1.150 medlemmer.

Kulturhusbesøg og sejltur
Udover prisuddeling og selve landsmødet er konferencen i år også i høj grad planlagt som et arbejds- og studiebesøg, hvor bl.a. værtsbyens nye, store kulturhus, Nordkraft, besøges.

Ligeledes skal deltagerne sejles rundt for, også fra søsiden, at opleve de vigtigste af de mange nye byggerier og anlæg, som skyder markant op i Aalborgs havneområder. Herunder Musikkens Hus, Jomfru Ane Parken, Platform 4 og Østhavnen.

Utzon Centeret, hvor landskonferencen og prisuddelingen foregår, er tegnet af arkitekt Jørn Utzon og dennes søn Kim. Centeret er Aalborgs nye samlingssted for arkitektur, design og kunst, udstillinger og konferencer blandet med kulinariske oplevelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094