23948sdkhjf

200 fagfolk diskuterer fibercement i Aalborg

I de kommende dage er Cembrit og Aalborg Universitet værter ved en stort konference for industrifolk og forskere fra hele verden.
Byggematerialer og videndeling er i centrum, når konferencen IIBCC (International Inorganic-Bonded Fiber Composites Conference) afholdes i Aalborg i de kommende dage.

Med deltagelse af knapt 200 fagfolk fra 35 lande bliver arrangementet i Aalborg fra den 21. til den 24. september det største i konferencens historie:

- Et af de primære mål er at præsentere den nyeste viden om forskning, udvikling, produktionsteknologi og markedstendenser inden for især fibercement, men også inden for andre uorganiske fibermaterialer til byggeriet, forklarer lektor Eigil V. Sørensen fra AAU's Institut for Byggeri & Anlæg, der er med til at arrangere konferencen.

Fibercement som omdrejningspunkt
Det centrale byggemateriale på konferencen er fibercement, som bruges i tag- og facadeløsninger. Fibercement har stort vækstpotentiale og tager i disse år markedsandele fra konkurrerende materialetyper.

Netop omkring fibercement er der et godt samarbejde mellem Cembrit og forskerne på Aalborg Universitet. Cembrit har sin udviklingsafdeling i Aalborg og samarbejder for tiden med universitetet i et forskningsprojekt om overfladebehandling.

I løbet af konferencedagene vil der blandt andet være paneldiskussion med fokus på, hvordan industrien kan blive bedre til at arbejde markedsorienteret i stedet for at opfinde nye produkter og først derefter forsøge at finde et marked.

I panelet sidder blandt andre administrerende direktør for Cembrit Ulrik Hartvig og arkitekt Michael Mullins, der er leder af Aalborg Universitets Institut for Arkitektur, Design & Medieteknologi.

”Technical visits”
I direkte forlængelse af konferencen er der desuden arrangeret fire ”technical visits”, hvor deltagerne kan vælge sig ind på fagligt interessante ture.

Den ene af disse går til JA Plastindustri A/S, som producerer tilbehør til eternittage, mens en anden vil være en guidet tur til byggerier med arkitektonisk interessant brug af fibercement.

Der er også mulighed for at komme på ekskursion til en fabrik i den norske by Kristiansand, og endelig er der en rejse til Cembrits fabrik i Tjekkiet på programmet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094