Energiforbedringer på rekordtid
28 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt skal på 48 timer udvikle nye innovative energiløsninger til en etageejendom i Odense.
Det skal der laves om på, og derfor har samarbejdsprojektet ”Grøn erhvervsvækst” udfordret 28 kommende bygningskonstruktører til at deltage i en 48 timer lang ”DesignCamp” på Jacob Hansensvej i Odense S.
Konkrete demonstrations- og pilotprojekter
Bag design-camp’en står Odense Kommune, Erhvervsakademiet Lillebælt, de almene boligorganisationer i Odense samt virksomhederne Isover, Fiberline, Grontmij Carl Bro og Tre-For Energi.
De studerende har igennem forløbet mulighed for at rådføre sig med virksomhederne om løsning af opgaven, hvis tema omfatter emner som ”energirenovering uden behov for genhusning”, ”energirenovering på den halve byggetid” og ”energirenovering 40 % billigere”.
Målet er at udvikle en række nye innovative ideer, som efterfølgende skal afprøves i demonstrations- og pilotprojekter, og Odense-rådmand Jan Boye har store forventninger til projektet:
- Den almene boligsektor udgør 25 % af boligerne i Odense kommune, og det vurderes, at der er et stort potentiale for energibesparelser i bygningerne. Derfor er det relevant og nærliggende for os at tage fat i det område i vores klimastrategi, siger han.
Design-camp’en afholdes på Erhvervsakademi Lillebælt med start den 22. september klokken 10. 48 timer senere præsenterer de studerende deres forslag for virksomhederne på samme adresse.
Om Grøn Erhvervsvækst
Grøn Erhvervsvækst er et samarbejdsprojekt, der er søsat for at udvikle værktøjer, metoder og kompetencer, der kan fremme udbredelsen af energieffektivt byggeri og renovering.
Projektet er støttet af Syddansk Vækstforum med ca. 6 mio. kroner. Projektpartnerskabet består af Middelfart, Kolding og Odense Kommune og følgende virksomheder: 180 Academy-IBC, Business Kolding, Byggecentrum, Grontmij Carl-Bro, Isover, Middelfart Erhvervscenter, Middelfart Sparekasse, Petinarolli, Schneider-Electric samt Tre-For og Fiberline Composites.