23948sdkhjf

Gråkjær skal bygge 12.590 m² for Krifa

Sammen med GPP Arkitekter, Midtconsult og Thing & Wainø har Gråkjær A/S vundet konkurrencen om opførelse af et nyt hovedkontor til Krifa i Lisbjerg Erhvervspark, Århus.
Når to års byggeproces afsluttes i marts 2012, kan 300 medarbejdere i Kristelig Fagbevægelse træde ind i en ny verden af hængende haver, organiske former, svingende lokaler – og her opleve fremtidens innovative arbejdsmiljø.

Idéen tager udgangspunkt i de tre huse; A-kassen, Kursusafdelingen og Kantinen. De tre huse er ’morfet’ til en organisk grundflade med reception og andre fællesfunktioner i arealerne mellem husene.

Vil fremme de uformelle møde
Begge etager i byggeriet er åbne kontorlandskaber med torvedannelser i bygningens centrale dele. Sammenhængen mellem de enkelte etager er skabt via udskæringer, et inspiratorium samt en central foyer, som er det primære fordelingsrum op gennem huset. Foyeren er forsynet med en skulpturel hovedtrappe som fortsætter hele vejen op til den store tagterrasse.

- I det nye hovedkvarter bliver der god plads mellem skrivebordene, og vi får nu samlet kundecentret og den juridiske afdeling med konsulenterne, hvilket betyder at vores medlemmer vil få en endnu bedre service. Måden byggeriet opføres på, vil helt sikkert fremme det uformelle møde mellem medarbejderne og derved skabe et fleksibelt og idéskabende arbejdsmiljø, siger adm. direktør Jesper Wengel, Krifa.

Velfungerende samspil med arkitekter og ingeniører
Gennem hele vinteren Gråkjær samarbejdet med GPP Arkitekter, Midtconsult og Thing & Wainø om at designe det optimale kontordomicil, og de mange timers arbejde er nu blevet belønnet med entreprisen på projektet:

- Vi har vundet konkurrencen om at opføre domicilet via det velfungerende samspil, der har været med arkitekterne, ingeniørerne, landskabsfolkene og os som udførende. Der er blevet sprudlet med idéer, og vi ser nu frem til at føre dem ud i livet, siger projektchef Niels Hansen.

Gråkjær har ansat medarbejdere til den organisation, der skal gennemføre byggeprocessen, som indledes den 1. november.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125