23948sdkhjf

Aarhus Universitet vil investere massivt i nybyggeri

Universitetet har netop udstukket rammerne for sin fysiske udvikling frem mod 2028. Realiseres planen fuldt ud, udvides det nuværende areal med næsten 480.000 m².
Aarhus Universitet forventer en kraftig vækst i forsknings- og undervisningsaktiviteterne, og behovet for nye lokaler ventes derfor at stige markant i de kommende år.

For at undgå pladsproblemer i fremtiden har universitetet udarbejdet en ny visionsplan, der udstikker rammerne for den fysiske planlægning frem mod 2028.

Universitetet arbejder her ud fra to scenarier, hvor behovet for nye lokaler forventes at udgøre henholdsvis 207.441 m² og 478.059 m².

- Aarhus Universitet har unikke muligheder for udvidelse omkring universitetets nuværende arealer i Århus, først og fremmest Lille Barnow-grunden, Århus Sygehus’ bygninger på Nørrebrogade efter hospitalets fraflytning og Katrinebjerg-området. Det betyder, at der er gode muligheder for at styrke og udbygge campus-området, som i forvejen er et stort aktiv for universitetet, skriver universitetet i visionsplanen.

Højhus på 20 etager
Den primære vækst skal således finde sted omkring hovedcampus i Århus, men det prioriteres samtidig at skabe et stærkt campus ved universitets eksisterende faciliteter i Emdrup ved København.

Planerne for den såkaldte Lille Barnow-grund omfatter et højhusbyggeri, som Building Supply omtalte forleden. Højhuset, der kommer til at rumme aktiviteter for humaniora og samfundsvidenskab, vil efter planen blive på 20 etager med et samlet etageareal på ca. 61.000 m² samt et kælderareal på ca. 18.000 m² til parkering.

Aarhus Universitets bygninger udgør i dag 632.927 m². Herudover er fire byggerier på samlet 28.417 m² pt. under opførelse i Århus-området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094