23948sdkhjf

Kæmpe lufthavnsordre til Rambøll

Virksomheden er udpeget som ledende ingeniørrådgiver i Skt. Petersborg, hvor Pulkovo Lufthavn skal ombygges for 1 mia. euro.
Det store projekt inkluderer en ny terminalbygning, hotel- og kontorfaciliteter samt omfattende infrastrukturarbejde og udgør dermed et af de mest ambitiøse lufthavnsprojekter i Europa.

Opgaven er særdeles multidisciplinær, og Rambøll vurderer, at engagementet i Rusland kommer til at beskæftige mindst 200 medarbejdere på tværs af koncernens enheder i Danmark, Rusland, Sverige og England.

Rambølls rolle bliver i første omgang at stå for design i projektets fase 1, hvilket blandt andet omfatter udvikling og forbedring af landingsområdet, design af en helt ny passagerterminal samt hotel- og kontorfaciliteter.

Kan give adgang til de helt store projekter
Kurt Bech, leder af Lufthavne i Rambøll, betegner opgaven som om et regulært take-off for rådgiverkoncernens lufthavnsforretning. Han ser nemlig gode muligheder for, at projektet kan føre til flere store opgaver i den stærkt globaliserede branche:

- Vi har løst lufthavnsopgaver i Rambøll gennem mange år og har opbygget second-to-none ekspertise inden for specialistområder, men det er første gang, at vi vinder en multidisciplinær lufthavnsopgave i denne skala. For os betyder projektet således også, at vi nu får lidt lettere ved at byde på de helt store lufthavnsopgaver globalt, siger han.

Rambøll Gruppen er aktuelt involveret i 15 lufthavnsprojekter i Europa, Afrika og Fjernøsten.

Fakta om projektet
• Projektet er estimeret til at koste ca. 1 mia. euro.

• Opgaven blev vundet af konsortiet Northern Capital Gateway, som består af Fraport AG, Frankfurt Airport Services Worldwide, VTB Bank Europe plc og Copelouzos Group.

• Kontrakten er et af de største OPP-projekter (Offentligt Privat Partnerskab) i Rusland og hører til blandt de mest ambitiøse lufthavnsprojekter, der for tiden er på vej i Europa.

• Pulkuvo Lufthavn, der ligger 20 km fra St. Petersborgs centrum, er Ruslands fjerde største lufthavn efter de tre store lufthavne i Moskva. Lige nu har Pulkovo to start- og landingsbaner og to terminaler.

• Når lufthavnen i 2013 står færdig vil den kunne håndtere ca. 17 mio. passagerer om året og have helt nye moderne faciliteter til passagerer og gæster.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11