23948sdkhjf

Stort Kolding-projekt må udskydes

Aftalen om et nyt universitetsbyggeri til 300 mio. kroner vil formentlig først falde på plads i 2011.
Da planerne for det nye universitetsbyggeri blev præsenteret tilbage i 2008, var det med en forventning om, at første spadestik kunne tages i foråret 2010.

Men ifølge Kolding Kommune afventer man nu en godkendelse af statens bevilling til universitetet, og den ventes først i hus i forbindelse med Finansloven for 2011, der vedtages til efteråret.

Når Finansloven er på plads, skal et byggeaktstykke godkendes i Finansudvalget, før bevillingen kan gå endeligt igennem. Det betyder, at tidspunktet for ibrugtagning må flyttes fra 2012 til midten af 2013.

Fakta om byggeriet
• Den nye universitetsbygning bliver campus under Syddansk Universitet og får fokus på entreprenørskab, kommunikation/design, kultur og sprog.

• Projektet er udarbejdet af Henning Larsen Architects i samarbejde med Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue og rådgivende ingeniørfirma Leif Hansen.

• Byggeriet er på i alt 13.600 m2 fordelt på seks etager og indeholder auditorium, undervisningslokaler, bibliotek, kantine og kontorfaciliteter.

• Der bliver plads til 1.500 heltidsstuderende og 900 deltidsstuderende.

• Universitets- og Bygningsstyrelsen er bygherre for byggeriet, der forventes at koste ca. 300 mio. kroner.

• Kolding Kommune og det tidligere Vejle Amt har samlet doneret ca. 66 mio. til Syddansk Universitet til byggeriet. Kolding Kommune har desuden doneret byggegrunden.

• Bygningen placeres i Kolding på Grønborggrunden mellem Østerbrogade, Skamlingvejen, Buen og Kolding Å.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109